2008. október 31., péntek

Yoda fogorvosnál


Roar
Originally uploaded by ribizlifozelek

Yodának fogászhoz kellett mennie. Még sose volt leszedve a fogköve, még sose volt rendbetéve a fogsora. Öreg napjaira gondolva kellett mindezt megcsináltatni.

Foglaltunk neki időpontot és elmentünk.

Reggel szolidárisak voltunk a Mesterrel és egyikünk sem reggelizett. Ebből Yoda már sejtett valamit. Az orvosnál pont ezért példamutatóan viselkedett. Amikor mondtuk, fellépett a mérlegre (7,5 kilo), leült, amikor kellett, mindtajedi volt.

Viszont amikor jött érte a doki, menekülni próbált. Elbújt mögöttünk és a gazdi, védjél meg tekintettel nézett ránk.

A doki azonban győzőtt, vitte az állatot a műtőbe. (Vérvétel, vérkép, altatás, ultrahangos fogkőkeszedés, fogpolírozás és bűzmirigy kinyomás.) Fél négyre kezdett magához térni az altatásból.

Kicsit csodálkoztam, a doki miért magyaráz el mindent részletesen, mielőtt hozná Yodát. Először arra gondoltam, így próbál bizos lenni abban, hogy kifizetjük a csillagászati számlát. Nincs pénz, nincs kutya.

De nem. Yoda, amint meglátott, rémülten szaladt hozzám, és bár még akartam pár dolgot megkérdezni, iszonyú erővel, farkát behúzva vonszolt kifele. El se tudtam tenni rendesen a papírokat, repültem utána a póráz végén. Ezzel viszont el is fogyott az ereje, még tele volt altatógázzal. Az autóban bemászott a dobozába és elaludt. Aludt hazáig. Otthon ki se akart szállni a dobozból. Hordozóstul vittem a lakásba. Otthon reszketett, fázott, sírt. Betakargattam, hőpalackkal melengettem

Eredetileg el akartunk menni Halloweent nézegetni. Aztán inkább Yodát tömtük falatkákkal.

Fél tizenegy fele kezd magához térni, de egy drogteszten még nem menne át.

2 megjegyzés:

Peter Barabas írta...

Jobbulást a Mesternek és sok finom falatot :)

ribizlifozelek írta...

Megkapta a sok-sok finom falatot. Meggyogyult.

Koszi a jokivansagokat.