2009. június 26., péntek

Amerikai hatósági állatorvos


Cute dog
Originally uploaded by ribizlifozelek

Az állatorvos akkurátusan töltögette ki a papírt. Lassan, precízen rajzolta a betűket, majd - mivel a magyar papír megkövetelte, hogy az aláírás KÉK tollal kerüljön rá -, feltúrta fiókjait míg végre talált egy megfelelő eszközt.

Alákanyarította nevét és megvizsgálta a Mestert. Utána mehettünk is.

Következő célpontunk a hatósági állatorvos volt. Még az utazás előtt kértünk tőle időpontot.
A titkárnő előre elmondta, hogy mi kell ahhoz, hogy Yoda Magyarországra jöhessen. Pont azt mondta, amit mi is kigondoltunk.

A megbeszélt időpontban a külvárosi iroda előtt álltunk. Az egész épületet különféle szövetségi szervezetek foglalták el. A harmadik emelet csak mezőgazdasági és állategészségügyi dolgokkal foglalkozott - ezért is díszithették állatos plakátok a falakat.

Az irodában a titkárnő megcsodálta Yodát és megnyugtatta, hogy most csak a bankszámlánkat fogja kínozni, őt nem.
A hölgy joviálisan mosolygott, átnézte a papírokat, pötyögött a számítógépen, ami pillanatok alatt kiírta, mire van szükségünk. (A Magyar Állatorvosi Kamarának van egy hasonló oldala, ahol mindezeket leírják, de hozzáteszik, sok információt hallomásból szereztek be. Ez meglátszik az oldalon, az ott megadott információk némelyike kicsit téves.)

A hölgy elkezdte papírjaink intézését, amikor csöngött a telefonja.

- Egy jávorantilopot?

Hello...

- Délafrikába?

- Kitömve?

A hölgy gépelni kezdett és a következő pillanatban folyamatosan mondta, milyen papírok kellenek egy kitömött jávorantilop Dél-Afrikai Köztársaságba történő szállításához, a levágás pillanatátót a behajózásig.

Ezek után a titkárnő rátette a domború pecséteket az összes papírra, majd aláirattatta őket a hatósági állatorvossal. Kifizettük a 34 dollárt és már repülhettünk is.

Nincsenek megjegyzések: