2009. június 29., hétfő

Kétharmados törvény


Parliament
Originally uploaded by ribizlifozelek

Egy réges régi, ántivilágbeli történet (vagy kabarémonológ) szerint Magyarországon az egészségügyi ellátás széleskörű, ingyenes és magasszínvonalú. A három elvileg létező elemből azonban kettőnél több nem fordul elő együtt.

Itthon vagyunk Magyarországon és rájöttünk, ez a kétharmados törvény a hazai élet majdnem minden területére igaz.

A megfelelő hivatalos emberek csak nagy vonalakban találták el, milyen papírokra van szüksége Yodának. Nekünk megvolt minden papírunk, de senki se kérte őket. Egy szakrendelő falán találtunk egy táblát, miszerint a háziorvos által SŰRGŐSSÉGGEL küldött betegek nem kerülnek sűrgősen sorra, kérjenek sorszámot a betegirányítóban és azzal a sorszámmal már kaphatnak újabb sorszámot az osztályon és majd valamikor sorrakerülnek.

Aztán eljött a pillanat, amikor közlekedni kellett Budapesten a vasfüggöny lebontásának huszadik évfordulóján. A Fővinform már tavaly is igazolta a kétharmados törvény meglétét. Idén azonban konkrét bizonyítékkal szolgált a törvény létezésére.

Honlapján az szerepelt, hogy az Andrássy utat lezárják a Bajza utca és az Oktogon között szombaton kora reggel. Valóban, az Andrássy utat lezárták szombaton kora reggel, de nem az Oktogon és a Bajza utca, hanem az Oktogon és a Hősök tere között.

Nem.
Nem a Fővinform a hibás.
Ők hozott anyagból dolgoznak.

De szerintem egész Magyarországra igaz, hogy minden hivatalos információnak van egy valóságmagva. Ami igaz. És van mellette egy nagy adag téves információ is.


Nincsenek megjegyzések: