2009. június 13., szombat

Zabriskie Point


Zabriskie Point
Originally uploaded by ribizlifozelek

Zabriskie Point egy kultuszhely. A hasonló című filmben szerepelt egy tudatmódosító szerekkel felturbózott orgia helyszíneként. Talán pont ezért már korareggel konformista turistahordák özönlik el a kilátót, hogy megnézzék a napfelkeltét, a nap emelkedtét, a napot, a sivatagot, a kopárságot, a semmit és borzongva gondoljanak a film negyven éve pornográfnak tartott jelenetére.

Death Valley

Hihetetlen volt a Las Vegasból érkező turistatömeg. Napok óta alig láttunk embert. A völgyben is csak pár kósza turistával találkoztunk, a kemping kongott az ürességtől. Kevesen voltak azok az "edzett és kalandvágyó utazók", akik be mertek jönni a szélsőségesen forró Death Valleybe. (A sok rémisztő prospektus ellenére egész elviselhető volt az idő, noha sütött a nap, még mindig nem kapcsoltuk be a klímát.)

Death Valley

A Zabriskie Pointhoz közeledve nekünk is pszichodelikus élnményben volt részünk, pedig csak narancslét ittunk reggelire. Egyszercsak öt-hat Volvo jött szembe a szerpentinen. Egymáshoz közel haladtak, mind viszonylag új autók voltak és mindnek európai rendszáma volt. A negyedik autó rendszáma magyar volt.

A Death Valleyben.
Magyar rendszámú autó.

Ilyen is csak a Zabriskie Pointnál fordulhat elő.

Zabriskie Point

Nincsenek megjegyzések: