2009. június 16., kedd

Át Las Vegason


Las Vegas
Originally uploaded by ribizlifozelek

Las Vegast nem szeretjük. Egyszer már voltunk itt és az az egy nap elég volt. Talán ezért sem mentünk még sose el oda Salt Lake Cityből, pedig csak bő félnapos autótút.

Most szerepelt az utitervben, de már a külvárosokban elegünk lett belőle. Amióta elindultunk Salt Lake Cityből, alig láttunk embert, most meg hirtelen egy millióa metropolis közepén találtuk magunkat. Itt egymás után olyan bonyolult forgalmi helyzetek adódtak, hogy előttünk is, mögöttünk és még mellettünk is volt autó. Ilyet nagyon rég láttunk.

Las Vegas

A döntés gyorsan megszületett, az I-15-ről nem tértünk le, hanem mentünk egyenesen tovább.

Jó, hogy ott volt a GPS. Salt Lake City óta olyan településeken jártunk, ahol kettőnél ritkán volt több utca. Itt meg egyenesen dugó volt, meg építkezés. A városi autópályát már akkor is javították, amikor itt voltunk pár éve. Most új figyelmeztető táblákat helyeztek ki a munkák miatt kétsávosra szűkülő, leállósáv nélküli sztrádát: Személyi sérüléssel nem járó balesetkor haladjanak tovább a következő vészleállóig!

Mi egyenesen következő éjszakai szállásunkig haladtunk tovább.

Las Vegas

Sütött a nap, mi meg kerülgettük az autókat és szerettünk volna minnél előbb kikeveredni innen. Már a szökőkutak sem érdekeltek bennünket, pedig azokat szívesen megnéztük volna. A sivatagi szökőkutak majdnem olyan perverz látványnak számítanak, mint a sivatagi golfpályák. Mivel a 2015-re a város vízfogyasztása meg fogja haladni a rendelkezésre álló készleteket, ezért a helyi vízművek emberei felkutatják a környező államokat elérhető vízkészleteket keresve. Elvégre Vegas szökőkútjainak és úszómedencéinek nem szabad kiszáradniuk.

Las Vegas

Nincsenek megjegyzések: