2009. június 11., csütörtök

Cave Lake


Cave Lake
Originally uploaded by ribizlifozelek

Sokat tanakodtunk, hol lakjunk Ely mellett. Végül a szebbik megoldás, a Cave Lake mellett döntöttünk.

A Cave Lake egy pici tó úgy húsz mérföldnyire Elytől. Valamennyire hasonlít a Szent Anna tóhoz, csak nem élnek benne tündérek és nincs láp a közelében. Két állami tulajdonú kemping volt mellette, az egyik a Szarvasmező fantázianévre hallgatott. Mi inkább a többet ígérő Lake View-t választottuk. Persze, ez is fantázianév volt, a tavat azt nem láttuk a sátorból.

Cave Lake State Park

A kemping jó volt. Két sátorhelyhez tartozott egy ivóvízcsap. Pár perc sétával el lehetett jutni a zuhanyhoz, mosdókhoz. Minket annyira nem érintett, de volt egy kis halbelező pavilon is.

Cave Lake

Az utiterv készítésekor picit gyanús volt a 7300 láb (2200 m) magasság, de hát úgy gondoltuk nyár van és meleg.
Hát, éjjel nyár volt és hideg.

Hat fok. Szerencsére Celsius.

Cave Lake State Park

Reggel recsegő tagokkal másztunk ki a sátorból - szerencsére amint kisütött a nap, egyből meleg lett és feléledtünk. Yoda lelkesen rohangált, mi pedig a Mester hathatós segítségével tábort bontottunk és elindultunk délre, egy még kietlenebb helyre.

7 megjegyzés:

Peter Barabas írta...

Akkor jól gondoltuk hogy nagyoncsak számít a magasság a kempingezésnél...amúgy nagyon megéreztétek a magasságot? Mármint fizikailag?

ribizlifozelek írta...

Hatrany: embertelenul hideg volt ejjel.

Elony: reggel gyorsabban felforrt a tea.

Ypszi írta...

Ribizli, de forróbb, az nem lett :))

amúgy ilyen helyeken lehet a tóban fürödni? mert nem hiszem hogy könnyű lehet visszafognia magát az embernek, ha épp nagy meleg lenne :)

ribizlifozelek írta...

Ypszi, a toban lehet furodni. Viszont a to embertelenul hideg. Mivel mely es a hoolvadas taplalja, most jeghideg volt. Szerintem augusztusra talan felmelegszik a viz.

Ypszi írta...

Mikor a plitvicei tavaknál voltunk, annyira sajnáltam, hogy nem lehetett lubickolni (persze nem is lenne már ilyen szép).. és hiába, hogy nem vagyok túl jóban a vízzel, de én akkor is ilyen tó közelében bírnám elképzelni az életemet :)

általánosságban véve az összes tóban lehet fürdeni? nincsenek ilyen tiltások?

ribizlifozelek írta...

Ypszi, Plitvicénél én is nagyon sajnáltam, hogy nem lehet fürdeni.

Itt is sok mindentől függ, lehet-e egy tóban mártózni.

Azokban, amik állami, szövetségi (köz) földeken vannak, általában lehet. A magántavaknál a tulajdonos dönt, odaenged-e valakit vagy nem.

Ypszi írta...

Ojj, kánaááán:)))