Home Smoke Fish
Originally uploaded by ribizlifozelek
Házilag füstölt halat először Minnesotában, a Nagy-tavak partján ettünk. Június eleje volt. Az orgonák épp csak rügyeztek. Northfieldben, Minnesota közepén nappal forróság volt, éjjel meleg. Duluthtól északra, a Temperance-folyó parján éjjel belefagytunk a sátorba.
Másnap a tó partján láttunk egy kis üzletet. Füstölt halat árult. Bementünk és elláttuk magunkat minden földi jóval, füstölt lazaccal és sok egyéb hallal.
Évekkel később értesültünk arról Andrew Zimmern főzőműsorában, hogy a kis házi halfüstőlő Minnesota-szerte híres hely.
Pár napja megtudtuk, R. füstöl halat. Megkérdeztük, füstölne-e. Füstölt.
Elvittünk egy kisebb, másfél kilós lazacot és két pisztrángot. Másnap megkaptuk a füstölt halat.
Elképesztően finomak lettek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése