2010. február 22., hétfő

Füstölt hal


Home Smoke Fish
Originally uploaded by ribizlifozelek

Házilag füstölt halat először Minnesotában, a Nagy-tavak partján ettünk. Június eleje volt. Az orgonák épp csak rügyeztek. Northfieldben, Minnesota közepén nappal forróság volt, éjjel meleg. Duluthtól északra, a Temperance-folyó parján éjjel belefagytunk a sátorba.

Temperance River

Másnap a tó partján láttunk egy kis üzletet. Füstölt halat árult. Bementünk és elláttuk magunkat minden földi jóval, füstölt lazaccal és sok egyéb hallal.

Évekkel később értesültünk arról Andrew Zimmern főzőműsorában, hogy a kis házi halfüstőlő Minnesota-szerte híres hely.

Pár napja megtudtuk, R. füstöl halat. Megkérdeztük, füstölne-e. Füstölt.

Elvittünk egy kisebb, másfél kilós lazacot és két pisztrángot. Másnap megkaptuk a füstölt halat.

Elképesztően finomak lettek.

Home Smoked Fish

Nincsenek megjegyzések: