2010. február 5., péntek

A rakétaember


Rocket Cow
Originally uploaded by ribizlifozelek

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy ember. Szerett szánkózni és szeretett vad dolgokat csinálni, legalábbis a mai újság (Salt Lake Tribune) szerint.

Telente ez az ember gyakran rendezett élvezetes szánkópartikat. Tudta persze, hogy önmagában felülni egy szánkóra és lesiklani egy hóval borított hegyoldalon annyira nem izgalmas - helyesebben vannak ennél izgalmasabb dolgok is.

Sled

Egy hóborította hegyoldalon történő lesiklásnál például sokkal izgalmasabb fogni egy kipufogót, lezárni rendesen a dob utáni részét, majd megtölteni a csövet és a kipufogódobot benzinnel és puskaporral. Lezárni a másik végét, majd a készséget felszerelni a hátára. Ez nagyon izgalmas dolog, igazi adrenalinbomba, főleg, ha az egészből kilóg egy kanóc.

A kanóc meggyújtása pedig már minden adrenalinfüggőt kielégít. Emberünkkel is ez történt:

- IDEFIGYUZZATOK! - mondta, majd meggyújtotta a kanócot.

Bloodbath

A fickó ügyetlen volt, lemaradt a Darwin-díjról. Túlélte a kísérletet és testének csak húsz százaléka égett meg.

Szerintem arról van szó, hogy nem gondolkodott eleget. Máshova kellett volna dugni azt a kipufogót. Úgy sokkal nagyobbat szólt volna a dolog.

5 megjegyzés:

Pyry írta...

Pl. a fülébe!! :)

ribizlifozelek írta...

A ful se rossz otlet, bar en masra gondoltam...

Tinkmara írta...

Nagyon tetszik a szánkó. Hogy kéne nekem egy ilyen!

ribizlifozelek írta...

Tinkmara, rengeteg ilyen szanko van fenn a hegyen...

ribizlifozelek írta...

Buszke vagyok magamra: a szankos tortenetet en februar otodiken olvastam a Tribuneban. Negy napba telt, mig a sztori atert az oceanon es eljutott az index.hu-ra. A szoveg alapjan majdnem ugyanazt olvastuk, csak az angol verzio valamivel jobban volt megfogalmazva. Vagy a magyar pocsekul leforditva.

http://index.hu/bulvar/hirek/2010/02/09/hatraketaval_gyorsitotta_szankojat_megegett/