2010. február 21., vasárnap

I vagy 1 - egyremegy?


Hunting season
Originally uploaded by ribizlifozelek

Anyagot gyűjtök egy témához. Az anyaggyűjtés módszertana az internet megjelenésével sem változott, csak most nem gyűrött katalóguscédulákat böngészek egy fiók fölé görnyedve, hanem találati listát. A találati lista és a róluk írt vélemények alapján kiválogatok pár könyvet. A dolog következő része azonban ismét a hagyományos sémát követi: könyvtár és kölcsönzés.

Public Library

Mivel nem kopipaszta munkát akarok végezni, ezért sok mindent át kell néznem. Ezért egy nagy (h)alom könyvre van szükségem, amik alapján fel tudok majd állítani egy adatbázist.

A könyvtári számokat kiírtam egy füzetkébe, aztán könyvtár és keresés és dühöngés.

- 914.672.1849b, mondta a szám. Ebből már be lehet lőni, miről van szó. Több olyan ember is ismerek, aki egy ilyen ETO számból már tudja, milyen könyet is keresek. Nézem. Nincs. Nézem arrébb 2-3 könyvvel. Nincs. Rutinosan

Nincs ott. Nézem kettővel arrébb. Nincs. Rutinosan nézem a túlméretes könyvek polcán. Nincs. Kivették volna az orrom elől? Katalógushoz vissza.

- 914.672.I849.

I és nem 1.

Legalább XXIV percet elvacakoltam vele. Hogy én I mekkora hülye vagyok!

I hate the doves!!!

3 megjegyzés:

Pyry írta...

Nekem az online banki belépőmhöz adtak egy kézzel írt jelszót. amiatt kellett visszamennem, mert rosszul olvastam a 9-est sikerült úgy írnia a bankos kislánynak mintha 1-s lett volna :/

AE írta...

Az O 0 az sookal nagyobb szívás!

Hol készült az első fotó? Nagyon tetszik a vadászjelenet.

ribizlifozelek írta...

Pyry, az az igazi, igy vigyaznak a penzedre, nehogy elkoltsd.

AE, Romaban keszult. Ha rakattintasz, eljutsz a flickr oldalunkra es ott van hozza magyarazat is.