2010. február 3., szerda

Netiquette 4 - Milyen szolgáltatónál legyen az e-mailcímünk?


Tired of work
Originally uploaded by ribizlifozelek

Igazából bármilyen e-mail (emil) címe lehet bárkinek és bármilyen szolgáltatót lehet választani ez egy többé kevésbé szabad világ, ahol szabad emberek azt csinálnak, amit szabad. Legalábbis azt hittem reggelig.

Kukázós reggel volt: kiürítettem a gmail postafiók SPAM részét. Mivel innen már dobtam ki végleg olvasatlanul fontos levelet (melyik hibbant magyar minisztériumi tisztviselő találta ki, hogy a feladó bbrb legyen????), mindig alaposan végignézem, nem bújik-e meg valami fontos dolog a Viagrareklámok között.

Pinocchio

Találtam két levelet. Egyik sem nekem szólt, mindkettőt rossz címre küldte gondatlan feladója.

Az egyik levél ismeretlen névrokonom cégét kérte meg, hogy pótoljon valami hiányzó adatot, mert másként nem tudják a reklámanyagot kinyomtatni. (Üzenem ismeretlen névrokonomnak, hogy évi pár ezer forintért lehet saját domain-je is, azaz a levél nem úgy néz ki, hogy XP@gmail.com, hanem XP@AZ.EN.CEGEM.COM. Egyébként sok sikert az üzlethez, druszám!) A levélben megnéztem a feladót is. A feladó domainje PRIVATMAIL.HU volt.

PRIVATMAIL.HU úgy hangzik, mint egy korosodó uraknak és hölgyeknek diszkrét hölgyeket és urakat kiközvetítő vállalkozás. Nem tudom, jó ötlet-e ilyen címről üzleti leveleket küldözgetni.

A másik valahol még viccesebb volt. Vagy inkább tragikusabb. A feladó alapján ez volt a klasszikus szemétlevél. A tárgy miatt jobban megnéztem. A levél ultrahangfotókat tartalmazott egy pár hónapja fogant csöppségről. A boldog kismama elküldte a képeket barátainak. A domaint megnéztem, már nem működik, de a hozzá tartozó postafiókok még élhetnek, vagy legalábbis van, aki ilyen címről küldözget leveleket.

A kismamás, ultrahangos képekhez tartozó cím tehát a következő volt:

XY@BEBASZTAM.HU

A babához ezúton is gratulálunk.

4 megjegyzés:

Ziebi írta...

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Én ilyennel nem fáradok...barátságos a gmail spamszűrője, nem jön át amit nem szeretnék hogy átjöjjön-általában. :)

Parmezán írta...

Sokatmondó cím. Még sok ilyen kellemes percek kívánok!

Ypszi írta...

Rám is mindig néznek a perverzes mailcímem miatt :)

Tinkmara írta...

:DDDDD Ez nagyon jólesett. :))
És Yoda is kiterült tőle. :))