2010. február 7., vasárnap

A téli City Creek Canyon


City Creek Canyon
Originally uploaded by ribizlifozelek

Kétszer már kirándultunk a City Creek Canyonban. Egyszer felmásztunk a hegygerincre, egyszer pedig leereszkedtünk a városig.

City Creek Canyon

Akkor láttuk, felfele is megy egy út a kanyon alján, de láttunk egy kiírást is, miszerint az út le van zárva.
Most is ez a tábla díszelgett a parkoló végén. Természetesen az autók elől volt lezárva - csak ez nem jutott eszünkbe, pedig ez Amerika. Gyalog, kerékpárral, kutyával fel lehet menni a patakparton.

City Creek Canyon

Végigmentünk. Nem a tetejéig, mert a vízgyűjtő terület tetejére kutyák már nem mehetnek, de azért jó öt kilométert bandukoltunk felfele a patakparton. Egy kéksapkás jó ötvenes futó kedvesen köszönt, miközben elszáguldott mellettünk.

City Creek Canyon

A patak csörgedezett, jéggé fagyott vadalmákat görgetett, mi pedig csak sétáltunk felfele. Lenn alig volt pár hófolt, fenn azonban már mindent vastagon borított a hó. Olvadt.

City Creek Canyon

Ahogy a kanyon kitárult, egyre kellemesebb lett az idő. A kéksapkás futó kedvesen ismét köszönt, miközben visszafele ügetett, le a városba.


City Creek Canyon

A mormon telepesek ennek a kanyonnak a vizét használták először és a vízfolyás ma is önkormányzati kezelésben van. A kapitalizmus őshazájában a városi vízművek is állami tulajdon. A város gyönyörűen karbantartja a kanyont. Padok, asztalok, tűzrakóhelyek, nyilvános és tiszta WC-k szegélyezik az utat.

Lenn sokan voltak - kerékpárosok, kutyások, családok. Az egyikkel, miközben mi már lefele bandukoltunk, jött felfele a kilométerhiányos, jó ötvenes futó. Mivel gyalog nem olyan megeröltető az ösvény, egy babakocsit tolt maga előtt.

City Creek Canyon

Tíz kilométert sétálhattunk összesen. Amint jobb lesz az idő, visszajövünk ide, mi még rengeteg ösvényt szeretnénk bejárni, Yoda pedig rengeteg fát lepisilni.

City Creek Canyon

2 megjegyzés:

Ziebi írta...

"Az út zárva van. A holtak vésték bele a sziklába, és a holtak őrzik. az út zárva van"

:)

Bocs, ez jutott eszembe. :)
Mikor mentek legközelebb? :)

ribizlifozelek írta...

Ziebi, amikor kicsit tavaszodik majd.

Jossz?