2010. február 16., kedd

Rikottás csirke és lazac rikottával


Chicken with ricotta
Originally uploaded by ribizlifozelek

A tévedések elkerülése végett a rikottás csirke és rikottás lazac nem egy étel és nem egy tálból cseresznyézik őket.

Az, hogy egymás után két rikottás ételt készítettünk, nem a rikotta iránti végtelen szerelmünknek tudható be - bár tényleg nem rossz ez a ricotta -, hanem annak, hogy véletlenül rengeteg rikottát vettünk. Mivel ételt nem dobunk ki - csak ha magától elindul a patkány vagy a szemetes fele.

A két rikottás étel esetében a patkányról szó se volt. Az egy csészényi rikottát összekevertük fél csésze darált mogyoróval és parmezánnal. Megszórtuk oreganóval és beletömtük a csirkemellbe. (A recept megemlítette, hogy a keveréket a csirke bőre alá kell tölteni, de ennek a csirkének a képén sem volt bőr, nemhogy a mellén.

A csirkék ezután 45 percre bevonultak a 350 Fahrenheit fokos sütőbe és elkészültek.


Salmon stuffed with ricotta and kale

A lazacos változatban kapor és bors került a rikottába. A hal ekkor csak húsz percet volt a sütőben, amit azonban 450 fokra melegítettünk.

Yoda úrinő. A halat általában nem szereti, ellenben a lazacért odavan, akkor is, ha a gazdi elrontotta rikottával.

2 megjegyzés:

Parmezán írta...

Szégyen és gyalázat, de meg kellett néznem, hogy mi is az a "rikotta". Most már tudom, és azok kedvéért akik szintén nem tudják, ide írom. Olasz lágy sajtfajta, ami a savóból (és nem tejből) készül - kicsit hasonlít a túróhoz - és így könnyebb, lágyabb annál. Az olasz konyha egyik kedvenc alapanyaga, és főleg desszertekhez, édességekhez használják. De persze lehet lazac meg csirke mellé is.

ribizlifozelek írta...

Parmezan, koszonjuk!
Nekem kellett volna ezt is leirni.