2010. február 25., csütörtök

Új kütyü - a Roku


Roku
Originally uploaded by ribizlifozelek

A Roku egy fura jószág. A Roku egy kis doboz, amibe rengeteg drótot lehet dugni, aztán a rengeteg drótot további ketyerékhez kell csatlakoztatni.

A ketyere leginkább arra használható, hogy a Netflix online DVD-it televizióképernyőn lehessen nézni. Az Amazon online videotékájához is hozzá lehet férni vele, meg a flickrhez, valamint sok hasonló online dologhoz. Online rádióadások, például a Pandora is nézhető vele, persze ki hallgat rádiót tévén?

Roku

A Roku telepítése döbbenetesen egyszerű volt, csak össze kellett dugni a tévével. Mivel a tévé viszonylag régi, kevés rajta a csatlakozó, így a wii-t kihúztuk belőle. Ha majd wii-zünk, szétkapjuk és megint összedugjuk.

Ezt követően telepíteni kellett a ketyerét. A tévé látta a Rokut és a képernyőn folyamatosan jelentek meg a kérdések. A Rokut USB-vel, Ethernet kábellel és wifivel lehet hozzákapcsolni a hálózathoz. Mivel így is rengeteg a drót, a drótnélküli hálózatot választottuk. A Füleshez pillanatok alatt kapcsolódott, majd jött a kikerülhetetlen software update. Ezután újraindította magát és ismét telepíteni kellett a Fülest. Noha a második telepítés gyorsabb volt, mint az első, a Roku minimalista Linuxa kicsit windowsos volt.

Az installálás után telepíteni kellett az Amazont, a Netflixet és a flickrt. Ez még egyszerűbb volt: a Roku adott egy számot, ezt kellett a mi Amazonos, flickres és Netflixes oldalunkba beírni.

A flickr lassú. A filmek azonban tökéletesen működnek. Roku rocks.

3 megjegyzés:

Parmezán írta...

És a mérete? Elfér például a tv alatt? Hogyan telepítettétek? Ha jól emlékszem a tv-n nincsenek nyomódombok. Van hozzá egy távirányító sok-sok gombbal?

Robi írta...

Ez egy tök hasznos kütyü!:P Szívesen elfogadnám.:D

Basszus, mennyi vezeték megy a házhoz!:O Mint egy atomerőműnél. Vagy ezzel a ház képpel csak az otthon található zsinórok mennyiségét akartad nyomatékosítani?:)

ribizlifozelek írta...

Parmezan, egy taviranyito van hozza 8 gombbal. A ketyere masfel tenyernyi es ugy 4 centi magas.

Robi, igen, csak illusztracio volt a foto.
A ketyere meg nekunk is tetszik, egyelore ugy nez ki, bevalik.