2010. február 10., szerda

Hülye vagyok


Kindle jacket
Originally uploaded by ribizlifozelek

Bálintnapra a postás hozott egy új borítót a Kindlére.

Megcsodáltam és egyszerre rémült hörgés tört fel a torkomból. Jack Bauer hörgött így, amikor SUV helyett ipari áramot vezetett. Egy szakadást láttam a jobb felső sarokban.

Aggódni nem aggódtam, visszaküldjük, kiküldik az újat és kész. De akkor is kellemetlen. Írtunk is az Amazonnak, hogy eggyel több lyuk van a borítón a kelleténél.

Kindle with lamp

A borítón nem lyuk volt, hanem zseb a Kindlemegvilágító lámpának. A Kindle e-papír kijelzőjének, szemben egy számítógéppel, nincs háttérvilágítása. Ez jó a szemnek. Viszont sötétben nem olvasható.

Szükség van egy kislámpára. A kislámpát a zsebbe kell bedugni, felkapcsolni és már éjjel is lehet olvasgatni. Szeretem a Kindlét. Jó dolog, rengeteg kiegészítőt lehet hozzá venni és még az se nagy baj, ha teljesen hülye vagyok - kedvesen szólnak, hogy mégsem.

Kindle with lamp

6 megjegyzés:

Ypszi írta...

Hm, ez nekem egyre jobban tetszik:)

Agi írta...

Irj meg errol az olvasorol legyszives! Mik a tapasztalataid vele? En pont most vagyok nagy dilemmaban, hogy melyik olvasot is valasszam. A sony 300 es 600 kozott ingaztam eddig, de az elso teljesitmenye nem jon be, a masiknal meg a kijelzo. Viszont ezzel a Kval meg nem talalkoztam. Milyen?

ribizlifozelek írta...

Ypszi, szerintem nagyon jo.

Agi, regebben irta rola egy keveset:

- http://ribizlifozelek.blogspot.com/2009/01/kindle.html
- http://ribizlifozelek.blogspot.com/2009/12/kindle-magyarul-olvas.html

Majd meg fogok irni rola a napokban megegyet.

Ypszi írta...

Igen, olvastam róla, azért is kezd tetszeni. Bár én kádban olvasós vagyok, de mivel a könyvet se tartom a vízbe, így ezzel se lenne gond :)
Mondjuk nekem az olvasós opció nem fekszik, nem tudnám használni, de kitudja, lehet h később még jó lesz vmire :)

Ha jobb lesz az angolom, valszeg befektetnék ilyenbe, olcsóbb, mint sok könyvet megvenni, meg tárolni, meg fákat kivágatni :/

ribizlifozelek írta...

Ypszi, letezik kis nejlontasak, amibe beteszik a kadban olvasott Kindlet. (Nagyon meglepodtem, amikor lattam.)

En azert is szeretem a Kindlet, mert rengeteg konyvet vihetek magammal barhova.

Ypszi írta...

Hát, én nem lepődtem meg, hogy jár hozzá olyan is, gondolnak a kádban olvasókra is :) Amúgy szerintem inkább a párától véd az, hogy hosszútávon ne férkőzzön be az elektronikába, vagy mi.

Ahogy nézegettem, két méret van, a 6 és a 9 colos (vagy 9.5?). Már a 6 se tűnik kicsinek, vagyis úgy értem, olvasható méretű, nem mint a mobiltelefon kijelzője. Nektek mekkora van? Lehet hogy már írtátok, akkor viszont figyelmetlenül olvastam :)