2010. február 23., kedd

Ez az e- könyv nem tetszik - visszaviszem


Some books in the car
Originally uploaded by ribizlifozelek

Nem tetszett az új könyv, amit aKindlére vettünk. Nem volt jó. Előfordul, van pár könyvünk, amit tévedés volt megvenni. Kinyitni. Beleolvasni. Van, amit csak az mentett meg az azonnali kidobástól, hogy egy repülőn ennek komoly következményei lehetnek.

Ez a Kindlére vásárolt könyv is rossz volt. Vagy nem egyezett az ízlésünk a szerzővel és a többi olvasóval.

Kiderült azonban egy jó dolog a Kindléről: ha nem tetszik a megvásárolt e-könyv, hét napon belül 'vissza' lehet küldeni. Kell írni egy emilt az Amazon honlapjáról, ki kell tölteni pár rovatot (rendelésszám, cím) és mehet is vissza a könyv, azaz az elektron. Az Amazon pedig a következő alkalommal letörli a könyvet a Kindléről.

Hét nap alatt mi szinte bármit kiolvasunk, de azért nem fogunk minden könyvet így visszaküldeni, csak a rosszakat.

3 megjegyzés:

Pyry írta...

Ez nagyon jó! :)

Gondolom azért ha valaki minden második könyvet visszaküld, kezdenek gyanakodni...:)

Parmezán írta...

Nincs semmi sem "ingyen", mindent valaki megcsinált, dolgozott vele. Azért, hogy neked tessen, és azért is, hogy ha neked tetszett, akkor ezért fizessél. Ha az utcán valaki zenél, énekel, zsonglőrködik, és megállsz gyönyörködni, vagy csak megcsodálod, ha kaptál valamit amitől jobb, kellemesebb lett a napod, vagy akár csak egy perced is, adósa lettél az előadónak, és ezt törlesztened kell. Nem azért, mert ez a törvény, hanem mert ez így helyes.

G. Dénes Györgytől/ről hallottam egy beszélgetést valamikor a rádióban, amiben elmesélte, hogy minden nap a várbeli a Hilton szállóban ebédelt. Nem csak kitünő költő, de nagy ínyenc is volt. Az ebédért a szerint fizetett, hogy az mennyire volt az jó: emlegette a fantasztikus túrós csuszát, amire egy kisebb vagyont adott. Nagy becsben tartották, neki kellett megkóstólnia a séfek költeményeit, melyek közül jó néhány majdnem fizetés nélkül végezte.

Miért ne csináljuk ugyanezt a könyvekkel?

ribizlifozelek írta...

Pyry, termeszetesen!

Parmezan:
http://ribizlifozelek.blogspot.com/2010/02/one-world-cafe-mindenkinek-jut.html