2008. április 21., hétfő

50 km


I-95
Originally uploaded by ribizlifozelek

Valamelyik nap megint a magyar sajtóval pusztítottam az agysejtjeimet. Azt olvastam, hogy az M7 autópályának van egy szakasza, ahol 50 km-en keresztül nincs benzinkút. Aki tankolni akar, annak le kell mennie a sztrádáról.
Elhültem. Le kell menni az autópályáról. Tankolásért. Nincs ott benzinkút. Be kell menni egy faluba. Elképesztő. Ilyen nincs. Micsoda ország. Micsoda kormány. Micsoda sajtó. Mekkora barom ez az újságíró.
Meg mindenki aki ilyenen képes háborogni.
Már elnézést.
Megnéztem a magyarországi gyorsforgalmi hálózattal foglalkozó oldalt. A kérdéses 50 km-es szakaszon van 11 vagy 12 letérő. Ha az út elején kiírják, a kötkező 50 km-en tankoláshoz le kell menni a pályáról, nincs semmi gond. (Ha nem írják ki, szerintem akkor se.) Egy csomó országban az autópályákon nincsenek kutak. Le kell szépen menni, be egy faluba, megtankolni és továbbmenni. Legalább a benzin is olcsóbb.
Hallom az érvet, messze van, akar öt-hat perc is lehet a kitérő. Hát igen, az élet keserű. A világ sanyarú.
Nem tudom, mit szólna a kedves sajtómunkatárs ahhoz, hogy itt, Utahban olyan szakaszok is vannak az autópályán, ahol 150 km-en keresztül az út közelében sincs benzinkút. Bolt. Semmi. Mégse tört ki emiatt forradalom.
Az emberek megtankolnak korábban és kész.
A horror azonban még fokozható. A legtöbb amerikai államban le kell menni a sztrádáról tankoláskor. Nincs a parkolóban kút. Egy olyan országról beszélek, ahol a távolságok jóval nagyobbak és a sebességhatár jóval alacsonyabb, mint Európában.
Hihetetlen, de az emberek képesek autóikkal lemenni az autópályáról, autózni pár percet valamelyik irányba és megtankolni.
Ugye, hogy hihetetlen?

Nincsenek megjegyzések: