2008. április 20., vasárnap

Gyógyszertárazás


Nove Zamky
Originally uploaded by ribizlifozelek

Valamelyik nap jött egy boríték a Smithből. A Smith a sarki szupermarket, ahol mindent lehet kapni. Bútort, autókereket és ennivalót. Főleg ennivalót, de van egy amerikai rendszerű gyógyszertár is az egyik sarokban.
A boríték tele volt kedvezményes vásárlásra jogosító kuponnal: 1.5 dollár engedmény, ha két 1.5 dolláros salátakeveréket veszünk, 1 dollár kedvezmény két 1.4-es gyümölcsléért, 2 dollár 7 dollár csirkevásárlás esetén, stb. A legérdekesebb a gyógyszertári kupon volt: ha másik gyógyszertár-láncból átvisszük a rendszeresen kiváltott, receptes gyógyszert, adnak érte cserébe 20 dollárt, amit náluk lehet levásárolni.
A gyógyszer a Walgreensben 8 dollár volt egy hónapra. Mint kiderült, a Smith ugyanazt 3-ért kínálta. Tudom, a verseny otthon egyesek szemében szitokszó, de azért nem rossz, havonta öt dollárt így megspórolni és még külön egy huszast kapni azért, hogy a villamomegállótól egyik 200 méterre levő gyógyszertárból átmenjünk a másik 200 méterre levő gyógyszertárba. (Mellesleg van egy olyan sanda gyanúm, hogy a verseny harcos ellenzői között lehet jópár patikatulajdonos.)
Honnan az 5 dollár különbség? A gyógyszer ugyanaz. Doboza ugyanaz. Felirata ugyanaz. A Walgreensben gyorsak, profik és udvariasak, a Smith gyógyszertárában viszont csak udvariasak és profik. Havonta egyszer azért ki lehet bírni.

Nincsenek megjegyzések: