2008. április 6., vasárnap

Az edények köztünk vannak


Fiesta dinnerware
Originally uploaded by ribizlifozelek

Apránként megjönnek az étkészletek. Csak apránként, nem tömegével. A Fiestaware étkeszleteknek az a sajátossága, hogy lehet őket keverni. Nem kell öt személyre öt egyforma terítéket venni, lehet várárolni akár egy pirosat és egy kéket. Vagy, nacionalistáknak pirosat, fehéret és zöldet. Mégnacionalistábbaknak a zöld nem is kell. Ráadásul nem kell egész egy személyes készletet rendelni, ha akarok vehetek egy csészét is.
Eddig az elmélet. A gyakorlat is hasonló, azzal a különbséggel, hogy a kiküldött cuccban notóriusan a csészék égetési hibásak voltak. Nem nagyon, volt rajtuk egy icipici pötty. De mi azt mondtuk, ha már fizetünk, legyen tökéletes, ezért visszaküldtük a hibás készleteket. Az első ötből hármat visszaküldtünk.
Ez egyszerű: bedobozoljuk és leadjuk a postán. Aztán hozzák az újat, amiből egyet szintén visszaküldtünk. Jó matekpélda lehetne, ha öt készletből három hibás, hányszor kell visszaküldeni, amíg öt jó készletünk nem lesz?
Meglepő volt a hibás csésze. A Fiestaware arról híres, hogy 1936 óta gyárt színes és nagyon tartós cuccokat, amiket mikróba, mosogatógépbe és még sütőbe is lehet tenni. Színesnek színesek. Remélem, tartósak is lesznek.

Nincsenek megjegyzések: