2008. április 5., szombat

Yoda orvosnál


Yoda
Originally uploaded by ribizlifozelek

A kutyát időnkét meg kell vizsgáltatni, mint egy embert. Yodát is utolérte sorsa, beültünk az autóba és mentünk. Az időpontot már megkértük. Pár perccel korábban értünk oda, épp egy nagy-nagy kutya távozott. Köszöntek egymásnak.
Yoda itt kezdte el sejteni, valami nem stimmel. Gyanúja csak fokozódott, amikor jött egy nővér és megnyugtatta, nincsen semmi baj. Attól kezdve csak félénken pislogott.
Egy felirat szerint a rendelő 23 év után vett egy új számítógépet és szoftvert, ezért türelmet kértek. Mi úgy éreztük, a szofver és hardver mellé (fel)vettek egy fiatal munkaerőt, aki az új gépeket kezeli. Hozzá tényleg sok türelem kellett, mert nehezen vette fel az adatokat és nehezett vette az információt, mit is akarunk Yodától. Yodával.
A doki már tökéletesen és körülményesen intézett mindent. Az egész figura olyan volt, mintha valami Monty Python performance-ből lépett volna elő. Elmagyaráztuk, európai mikrocsippel szeretnénk robotizálni a kutyákat. Elmagyarázta, milyen az európai mikrocsip és mondta, vegyünk egyet, majd ő beszereli.
Aztán megvizsgálta a kutyát. Az alapvizsgálat 40 dolláros, vérvételből, székletvizsgálatból, hallgatózásból és tapizásból áll. Rutintalan kutyások lévén megkérdeztük, a széklettel mi lesz. A doki ekkor lelkesen felemelte a kutya farkát és egy hosszú eszközzel megszerezte a mintát. Yodát meglepte az anális abúzus. A székletminta után vérvétel következett (szívszaggató AUUUUUU), majd kapott a kutya tablettát valami szívparazita ellen, de - remélhetőleg - nem lesz teljesen gyógyszerfüggő, végül jöttek az oltások. Három szuri, rengeteg féle valami ellen. A kutya reszketve bújt hozzánk és már nyifogni is kezdett elfelejteni. Már majdnem magához tért, amikor a doki búcsuzóul valami löttyöt belelőtt az orrába.
Yoda türelmes. Egész délután csak ernyedten heverészett, de nem csontozta ki a fickót lézerkardjával.

Nincsenek megjegyzések: