2008. április 25., péntek

Amit a lakásról tudni kell


Fridge
Originally uploaded by ribizlifozelek

1./ Kutya. A lakás és a család része. Csak verébre, postásra és karbantartókra veszélyes.

2./ Fürdőszoba. A WC néha folyik. Igazából zavaró, ha állandóan csobog, bepisilést okozhat. A tartályt kell felemelni és a gombához csatlakozó kart megpöccinteni. WC papír van a hengeren és pórázon. Figyelem, a bojler nagyjából egyszerre 3 fő fürdésére elegendő melegvizet tárol!

3./ Konyha.
A./ Hűtőszekrény: a hűtőszekrényben van minden földi jó. Viszont elhelyezésük komoly statikai tanulmányokat igényelt. Óvatosan vegyünk ki belőle bármit is, mert nagy mennyiségű egyéb élelmiszer támaszkodhat rá.
A hűtőben van tej (legfelső polc), sajt (legalsó és eggyel feljebbi polc), felvágottak és zöldségek (fiók). Sajtból 6 (ementáli, mozarella, 2 féle cheddar, feta, kenősajt) féle lappang valahol benn. Én négy félénél többet még egyszerre nem tudtam megtalálni, de mindenki kedvére kutathat, csak vigyázzon az egyensúlyra. Ne feledjük, az érett sajt finom! Bontott mozarella és ementáli egy kerek dobozban található a legfelső polcon a tej alatt.
A pici zacsiban lévő felvágott a kutyáé. Mindenki kedvére ehet belőle, ne is gondoljon közben Yoda nagy, szép barna vágyakozó szemeire. Felvágottból a bolonya-típusú parizert ajánljuk, de van alul egy negyed rúd téliszalámi, szeletelt pepperoni (Hormel) és még 2-3 féle egyéb húsnemű. (Szójatartalmuk ismeretlen.) A felvágottak egy része alulról a az alsó polcon az első sorban baloldalt várja sorsa beteljesedését.
Margarin kerek dobozban valahol benn, vaj az ajtóban és a fejemen található.
Narancslé a nagy papírdobozokban. A guajava lét megittam, nem adtam belőle senkinek. Igaz, nem is kért senki.
Zöldségek végtelen mennyiségben a fiókban találhatók.

B./ A frigó feletti szekrény (kamra) tartalmazza a mézet és a konzerv zöldségeket, gyümölcsöket és húsokat. Itt fokozott óvatosság ajánlott, mivel a nagy magasságból lezuhanó kétliteres paradicsomkonzerv fájdalmas sérüléseket okozhat. (Sámli az asztal mellett a falnál.)

C./ Pult. A konyhapulton a túlélést elősegítő eszközök találhatók, pl kávéfőző. Nagyjából egy liter lefőzött híg kávé az ibrikben poshad a kávéfőzőnél. A teák az asztal melletti kiskocsin laknak, van fehér, fekete, zöld és gyümölcstea. A kiskocsin a dobozok nem egymásra támaszkodnak, bolygatásuk veszélytelen. Ugyanitt lakik pár zacskó kakaópor. Melegíteni a mikrohullámú sütőben kell (tűzhely felett). A lakásban található kerámiaedények mikrózhatók.
Méz, mint írtuk, a maciban a kamrában, cukor a ferde ajtajú konyhaszekrényben található a második polcon jobbra hátul egy befőttesüvegben. (Ugyanott egy másik befőttesüvegben porcukor és liszt is van!) Feljebb cukor nagy papírzacskókban található, az egyik bontott. A “ferde” szekrényben vannak az evőeszközök is (alsó polc). Jobb oldalt ÉLES kések vannak, óvatosan tapizzunk! Kenyér a rácsos polcon található a faliszekrénytől jobbra. Ez zacskós (műkenyér). Valódi frissen sült házikenyér a konyhaasztalon, kendőben. A zacskóskenyeret pirítani kell a kávéfőző melletti pirítóban.

D./ Nappali: itt található a Windowsos DELL. A ház az íróasztal alatt van. A lakást ismerők csak lazán benyúlnak az asztal alá és bekapcsolják a gépet. Az első pár alkalommal érdemes négykézláb bemászni és kitapogatni a kapcsolót. A rendszer felállása után jelszót kér. A jelszó annyira titkos, hogy senkinek sem áruljuk el: az enter billentyű lenyomásával viszont továbbléphetünk. (A MacYodával alszik.)

Nincsenek megjegyzések: