2008. április 19., szombat

Gyors hamispogácsa


Hamispogacsa
Originally uploaded by ribizlifozelek

Kiderült, estére vendégünk lesz. (Én felejtettem el, én, az én vétkem, az én legnagyobb vétkem.) Csinálni kellett hát valami rágcsálnivalót. Elkezdtem bújni a szakácskönyveket, az internetet, hogy találjak valami gyors, egyszerűen elkészíthető aprósüteményt. Olyan hangokat hallottam, hogy csináljak somlóit. A somlói viszont, amellett, hogy a fenti kritériumokból csak egyet teljesít (mármint, hogy sütemény), azért se volt jó, mert a hozzávalók közül itthon csak a mazsola és a só volt adott. Minden mást meg kellett volna venni.Yodával meg nem egyszerű élelmiszerboltba járni. (Tudom, otthon is lehet hagyni a kutyát, de hát...)
Rengeteg jó receptet találtam. Mindegyikből hiányzott valami alapvető hozzávaló, mígnem rábukkantam egy jónak tűnő sörkorcsolyára. Egyszerű volt, volt hozzá minden és finomnak is ígérkezett.
50 deka túrót átpasszíroztam. Az itteni tehéntúróban ugyanis rengeteg a víz. Összekevertem ugyanennyi liszttel (ebben nem volt víz), belekevertem még 25 deka sómentes vajat, egy kanál sót és két tojást. A rabszolgával mindent összekevertem, majd az erősen folyós tésztát áttöltöttem egy tepsibe, ahol egy centi vastagra nyújtottam ki. Elvileg össze kellett volna vagdosni 1.5x1.5 centis kockákra, de most erre nem volt idő: Yodát kellett vinni dokihoz. A tészta tetejét megkentem kevés vízbe szórt sok pirospaprikával. Végül betettem a tésztát a sütőbe 350 F fokra, harminc percre.
Nagyon finom lett és még a dokihoz is pont odaértünk.

Nincsenek megjegyzések: