2008. április 5., szombat

Papírgyűjtés


Mess
Originally uploaded by ribizlifozelek

Közeledik az adóbevallás leadásának határideje. A tévében megtuplázott adásidővel nyomulnak a könyvelő-reklámok, szuper-hiper-satöbbi programok, amik azonnal, mindenre tudják a megoldást. Az utak szélén Szabadságszobornak, csirkének, fáklyának öltözött szendvicsemberek reklámozzák a könyvelőket. Mások azzal hírdetik magukat - a csirke mellett -, hogy ápolónőknek ingyen könyvelnek, stb. Meg talán csirkéknek.
A formanyomtatványok és kitöltési útmutatók halomban hevernek a postán, csak fel kell markolni és lehet is vinni egyéb érdekes és fontos papírokkal együtt. Kiderült, az adóalapból Utahban le lehet vonni a költözési költségeket. Olyan nekünk volt bőven, garázs két hónapra, konténer két hónapra és 1800 km-re.
Természetesen az elszámoláshoz kell a számla. Elő kellett keresni. Az összes számlát, nyugtát mi egy nagy, 30 literes szemeteszsákba dobjuk be. Ott gyűlik. Majd valamikor veszünk egy darálót és az egészet bezúzzuk. Esetleg megsütünk rajta egy bölényt. Innen kellett egy darab számla.
A direkt megoldást választottam, kiborítottam a papírtömeget a földre, leültem a közepébe és megpróbáltam nem zokogni. Yoda benézett egy pillanatra, de inkább visszavonult új ágyára aludni.
A bolti számlákat, amelyek között nem lehetett a konténeres cég papírja, egy zacskóba tömtem bele. Ezek után elkezdtem szétválogatni a maradék kásahegyet. Amazonok ide, Librisek oda, hat éves számlakivonatok a helyükre. Persze a keresett papírt nem találtam. Még van két nagy doboz. Ha ott sincs, meg lehet próbálkozni az online számlával. Vagy egy darálóval.

Nincsenek megjegyzések: