2009. május 3., vasárnap

In Bruges


Brussels
Originally uploaded by ribizlifozelek

Megjegyzés: a fenti fotó illusztráció, nem Brugesben készült, hanem Brüsszelben.

Az anyáknapjáról írtam volna. Elvégre Magyarországon ma van az anyák napja. Aztán a végén másmilyen anyázás lett a dologból.

A Netflix ugyanis küldött egy filmet, mi pedig megnéztük. Még Brüsszelben ebéd közben ajánlotta egy barátom, mi pedig pár hónap után kikértük a kölcsönzőből.

A film angol címe In Bruges volt. Nagyon tetszett. A gyönyörű város elképesztően jó háttere a sötét, nyomasztó történetnek. Ajánlani is szerettem volna pár barátomnak. Megnéztem, mi a magyar címe.

Erőszakik.

Besorolása: vígjáték.

Elképedtünk.

Az Erőszakik cím egy erőltetett humorú kínszenvedést ígér. (Tudom, van, akinek bejön az olyan poén, hogy a bérgyilkos célzás közben megcsúszik a jégen, elsül a hangtompítós pisztolya, a golyó eltalál egy kecsöpösüveget egy erkélyen, a vörös folyadék ráfröccsen egy szőke bombázóra, miközben az eséstől az orvgyilkos elszellenti magát bele egy mikrofonba, ami riasztja a rendőröket, akik azt hiszik lövést hallottak és, hogy a szöszi vérzik és mivel nincs kötszerük, egy tamponnal törölgetik róla a vért.)

A film nem ilyen. Esetleg lehet fekete komédia, de vígjátéknak nem vígjáték.

Bruges, mint hely fontos a film cselekménye szempontjából - más nyelveken ezért is próbálták megőrizni a címben a város nevét. Magyarul valahogy ez nagyon nem sikerült.

Nincsenek megjegyzések: