2009. május 8., péntek

Megint évvége


Commencement
Originally uploaded by ribizlifozelek

A tanévnek még nincs vége. Jegyek még nincsenek, az diplomaosztó megvolt. Igaz, az MA és BA fokozatot szerző diákok egyelőre csak egy üres diplomaborítót kapnak - jegyek tíz nap múlva lesznek. Vizsga azonban már nincs, csak nagy-nagy ünnepség.

A diplomaátadó, csakúgy, mint tavaly, két részes volt. Először megvolt a közös évzáró a nagy beszédekkel, himnusszal. Aztán a karonkénti ceremóniák következtek, ahol minden egyes végzősnek felolvasták a nevét és ahol mindenki megkapta a diplomáját (azaz annak borítóját).

Az össznépi évzáróra megint a Huntsman centerben került sor.

Huntsman Center

Az ürességtől kongó terem reggel fél kilenckor kezdett benépesülni. Sok szülő és végzős nem is jött el erre az évzáróra, hanem csak a sajátjukra, így is erős félház volt a 15000-es arénában.

No early birds

Egyre többen lettek. A végzősök egy parkolóban gyülekeztek, a szülők egyből a Huntsmanba loholtak. Mindenki boldog volt és büszke. A nagymamák és nagypapák izgatottan fészkelődtek, a csecsemők hangosan sírtak, a tanárok pedig bevonultak. Őket követték a végzősök, akiknek több szektort is lefoglaltak.

Huntsman Center

7100-an végeztek az idén. A diákok ötven amerikai államból és 76 országból érkeztek. Miként egy prospektusból megtudtam, átlagéletkoruk 26 év volt. A legidősebb végzős 66, a legfiatalabb 18 éves volt. Látszott, sose késő és sose korán elkezdeni a tanulást. Ez leginkább a doktori programot végzetteknél látszott. A legfiatalabb 21 éves volt. A legidősebb 83. Mondom, sose késő.

Commencement

Nincsenek megjegyzések: