Cod
Originally uploaded by ribizlifozelek
A tőkehal az egyik legfinomabb tengeri hal - legalábbis szerintem. A tőkehalról rengeteg jó könyvet írtak - ezek nem csak szakácskönyvek, rengeteg történelmi munka akad köztük arról, milyen nagy gazdasági jelentősége volt ennek a vizilénynek.
Mi csak valami egyszerű, gyors ételt szerettünk volna csinálni. Maradt előző napról egy zsemlemorzsás, sajtos, diós, borsos panír. Ebbe hegergettük be a halszeleteket, aztán rizzsel és párolt vegyeszöldséggel megettük.
Érdekes, itt vagyunk a sivatag közepén és néha még friss tőkehalat is lehet kapni, nemcsak szeleteltet. Ponty viszont sehol, pedig a hegyek tele vannak tavakkal.
4 megjegyzés:
És ugye meg is sütöttétek? :D
Mennyire szálkás?
Ja, igen, ez egy fontos reszlet: 350 F, 25-30 perc.
Nem szalkas.
Talán a tőkehal finomabb, mint a ponty? Gondolom az előbbinek nincs iszapíze.
Parmezan, jol kell a pontyot elkesziteni es akkor nem lesz olyan ize, mint a ponty furdovizenek :)
Megjegyzés küldése