2009. május 29., péntek

Házifagyi


Making mint ice cream
Originally uploaded by ribizlifozelek

Délben kitaláltuk, hogy elmegyünk, kipróbáljuk milyen Yodával kempingezni. Mielőtt elindulunk egy hosszabb kempingtúrára, meg szerettük volna tudni, hogy viselkedik Yoda egy sátorban. Itthon egy hazatérő szomszéd miatt képes reggel négykor patáliát csapni - mit csinálhat egy sátorban, ha egy, az átlagosnál merészebb földimókus pár méterre megközelíti az egyik cöveket?

Visitor

Indulás előtt ellenőriztük a felszerelést és szomorúan láttuk, hogy a hosszú állásban a gumimatrac kicsit elöregedett és majdnem olyan gyorsan eresztette a levegőt, mint ahogy belepumpáltuk. A szakadás foszladozott és minden javítási kísérlet ellenére fél óránál tovább nem maradt használható állapotban a matrac.

Bánatunkban fagylaltot csináltunk. Elhatároztuk, másnap veszünk matracot, addig esszük a finom házifagyit, ami a Ben and Jerry fagyinál is jobb.

A fagylalt alapanyagok összekeverése után belekerülnek az általában a mélyhűtőben lakó keverőedénybe. Ez az edényt a rabszolgához vettük. A Kitchenaid fáradhatalanul kavarta az egyre jobban megszilárduló krémet.

Igazából kár volt hagyni megszilárdulni a fagyit. Az elfogyasztást követően azonnal felolvadt.

2 megjegyzés:

Ziebi írta...

Kérek szépen :)

ribizlifozelek írta...

Gyertek!

Kaptok.