2009. május 2., szombat

A zakkant szomszéd


Thanksgiving tree
Originally uploaded by ribizlifozelek

A zakkant szomszéd egy utcával arrébb lakik egy kertes házikóban, ami pár kerti lom mögött bújik el. Egy házaspárról van szó, de mi inkább csak a hölggyel találkozunk, őt is inkább csak alulról nézhetjük meg, mert többnyire egy létrán áll. Az urat eddig csak rövid pórázon láttuk. A póráz fontosabbik végén egy minikutya diktálja a tempót.

A hölgyet hetente egyszer-kétszer látom, de csak nagyon ritkán pillantottam meg létra nélkül. Vagy fenn áll a tetején, vagy épp szereli fel a lajtorját.

A kontyos hölgy minden egyes közelgő ünnepre feldíszíti a kertjükben álló fát. Halloweenkor tököket aggat rá, karácsonykor a fa fenyővé alakul. Hálaadásra vízhatlan zacskókba tett papírlapokra írja fel, hogy kinek ad hálát (postás, rendőr, stb.). Húsvétkor a fa tojásokat tojik, Szent Patrik napján kizöldül és lóherék nőnek rajta.

A fa két-három hetente átöltözik. Nekem tetszik az excentrikus hölgy műve, bár a fát sajnálom egy kicsit. Ráadásul mindig tudom, milyen ünnep lesz a következő.

Easter

1 megjegyzés:

Peter Barabas írta...

Az a fa zseniális :D

Van egyébként egy ház, amelyiket mindig ünnepi díszbe öltöztetnek, ahhoz képest a fás hölgy semmi, ne tudd meg...ember méretű felfújható kondér Halloweenkor, színes égősorok fenyőt formáznak karácsonykor, viláító tojások, szívek, lóherék,stb....ha nem lenne mesze tőlünk lefényképezném és csinálnék belőle egy sorozatot :D