2009. május 25., hétfő

Gyors padlizsános tagine


Quick tagine 5
Originally uploaded by ribizlifozelek

A tagineban főzés nem a gyorsaságról szól. A tagine lényege épp az, hogy alacsony hőmérsékleten és nagy lassan készíti el az ételt, így biztosítva az ízek megfelelő keveredését.

Viszont én padlizsános-zöldbabos tagint ígértem és előző nap nem volt időm megcsinálni. Tizenegykor csaptam a homlokomra:

- A padlizsán!

Szemrevételeztem a hűtő tartalmát. Az világos volt, hogy ha tagine-t ígértem, akkor taginet kell csinálnom. Az is világos volt, hogy ha a szokásos recepteket követem, akkor uzsonnára talán eszünk valami.

Kicsit másként csináltam a dolgokat. Először elkészítettem a tagine alapját: az apróra vágott hagymát megpároltam és megfűszereztem. Került rá turmeric, só, bors, turmeric, fahéj, kömény, turmeric, pirospaprika és még egy kis turmeric. Két felkarikázott paradicsomot is tettem rá, hogy legyen egy kis leve.

Quick tagine 1

Arra gondoltam, úgy lehet lerövidíteni a főzési időt, hogy a hús nem a tagineban készítem el nagyon lassú tüzön, hanem külön megsütöm.

Így is tettem. A csirkét megsóztam, borsoztam, tettem rá egy kis turmericet, pirospaprikát, fahéjat, turmericet, köményt és turmericet.

Quick tagine 2

A szokásosnál több fűszert (főleg turmericet) tettem mindenbe. Reméltem, ezzel ellensúlyozom a rövidebb főzési időt. (Vagy elrontom az egészet.)

A kész alapra ráöntöttem egy csésze forró, paradicsomos húslevest, majd amikor kész lett, beletettem a húsdarabokat.

Quick tagine 3

Békésen hagytam őket úszkálni, amíg feldaraboltam a padlizsánt. Először a padlizsán került bele a lébe. Hagytam egy kicsit benn, megszórtam egy pici turmerickel, borssal, paprikával és turmerickel. Sót nem tettem rá. Mire megpuhult a padlizsán, utána dobáltam a zöldbabot.

Quick tagine 4

Ha friss a zöldbab, több idő kell neki, de mivel mélyfagyasztott, kész zöldbabot használtam, gyorsabban meglett az ebéd. Egy-másfél órát hagytam nagyon lassú tüzön a taginet. Néha megkevergettem, megnéztem, kell-e bele valami (például turmeric), de minden tökéletesnek tűnt.

Megettük. Tényleg jó volt.

Quick tagine 5

Nincsenek megjegyzések: