2009. május 15., péntek

Ronda és nem finom


Quiche
Originally uploaded by ribizlifozelek

Többen kérdezték, miért van ennyi recept a blogban. A magyarázat egyszerű, a recepteket elsősorban magunknak írjuk le, hogy alkalomadtán újra megcsináljuk őket. Én a recepteket egy kis füzetkébe is felírom főzés előtt, de abban nehéz keresni. A főzés közben tapasztaltaknak sincs hely. Ezért írjuk meg a blogban az emlékezetesebb sikereinket. Az külön öröm, hogy többen megcsinálják maguknak ezeket a fogásokat. Arra is büszkék vagyunk, hogy közülük még senki sem kergetett meg minket a böllérkéssel ehetetlen ételek miatt.

Ez a recept is emlékezetes és azért írjuk le, hogy ne felejtük el. Emlékezzünk rá és így meg ne próbáljuk még egyszer megcsinálni. Sonkás és spenótos quichét már csináltunk. Most megpróbálkoztunk a túróssal.

A sütőt bemelegítettük 400 F fokra. Apróra vágtunk egy fej hagymát, megpároltuk, mellé tettünk egy kis lengyel kolbászt, gombát. Közben másfél pohár túrót összekevertünk egy pohár reszeltsajttal, meg sok borssal. Négy tojást felvertünk és hozzákevertünk egy harmad pohár tejet és petrezselymet.

Egy kivajazott jénai aljára tettük a túrós trutyi felét. Rá a gombás-kolbászos hagymát, a tetejébe a többi túrót, amit meglocsoltunk a tojásos tejjel, majd 40 percre betettük a sütőbe.

A tojás össze kellett volna álljon rántottává. Mivel azonban a túró túl nedves volt - és a tojás kevés - lassan átszivárgott rajta az edény fenekére. A hő hatására a túróból kivált a nedvesség. Mire letelt a negyven perc, quiche helyett egy bugyborékoló, gyanús masszát találtunk egy alkimista laborjából.

És még csak finom sem volt.

4 megjegyzés:

Peter Barabas írta...

Biztos nem az itteni túróra írták a receptet... :) Nálam a tejes trutyinál bukott el a dolog, de vigasztal hogy ezek szerint nem maradunk le semmi rosszról. :)

ribizlifozelek írta...

Amerikai recept volt. Valoszinuleg sokkal tobb tobb sajt kene bele, a tejet pedig ki kell hagyni.

Gyárfás András írta...

Beszállok és is egy biztos recepttel,egyszerű ismert anyagok és könnyű mód.Veszünk egy kiló kukorica liszet(puliszkaliszt,polenta)egy nagy fazékba 3-4 lier vizet öntünk és felfözzük,lassan bele keverjük a puliszka lisztet,szüneteket tartva,hogy a falra és plafonra spriccolva,puffogó,csimbokokat még melegében eltávolitsuk,izlés szerint hozzá keverhetünk bármit s itt a fantáziát szabadjára lehet engedni(esetleg a vendégek is beszállhatnak,mint társasjáték is jó)ki tesszük hülni,majd újra felmelegitjük és ezt megismételjük kedvünkre s mikor úgy érezzük,hogy megérett,alufóliába csomagoljuk ovatosan s vigyázva nehogy valaki megkostólja kidobjuk.Jó szórakozást

ribizlifozelek írta...

Ez NAGYON jo.

Nem vagy veletlenul szekely? ;)