2009. december 15., kedd

Rizspuding


Crock Pot
Originally uploaded by ribizlifozelek

A crock pot-hoz recepteskönyvet is kaptunk - kiderült, ez a füzetecske nem az örökkévalóság számára készült.

A használattól ugyanis esik és málik szét. Emiatt kénytelenek leszünk szépen sorban végigfőzni az összes receptet belőle és blogolni. Nem annyira nehéz feladat: három recept elkészítése után megállapítottuk, hogy a lassú tüzön főzés ezzel a berendezéssel egyszerű:

1. A hozzávalók előkészítése.

2. A hozzávalók összekeverése.

3. Az összekevert hozzávalók elhelyezése az ketyerében.

4. A sütési hőmérséklet kiválasztása (lassú tűz vagy még lassabb tűz) és a sütés.

5. Az étel elfogyasztása.

6. A ketyere elmosása.

Mindebből a 2-es és 6-os pont a legidőigényesebb.

A rizspuding kicsit munkásabb volt: előre meg kellett főzni a rizst.

- 2.5 cup megfőzött rizs
- 1.5 cup sűrített tej
- 2/3 cup cukor
- 3 evőkanál vaj
- 2 kávéskanál vanilia
- 1/2 kávéskanál szerecsendió
- 4 tojás
- fél cup mazsola

1. A rizst megfőzzük.
2. Az edényt megvajazzuk.
3. Mindent hozzávalót összekeverünk.
4. Két órát főzzük az edényben a magasabb hőfokon. Egy óra után megkeverjük - inkább azért, hogy meglegyen a főzés-érzet.
5. Megesszük.
6. A maradékot (ha van) félretesszük másnapra.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ha nem lenne az a "ketyere elmosása"bizisten kipróbálnám de attól csalánkiütést kapok

ribizlifozelek írta...

Igazabol csak a keramialabost kell elmosni.