2009. december 29., kedd

Az Amazonon mindent lehet kapni


Yoda on Asus Works
Originally uploaded by ribizlifozelek

Véletlenül botlottunk bele a nyúlba. A nyulat nem a mezőn láttuk, hanem az Amazonon. Azt eddig is tudtuk, hogy az Amazonon mindent lehet venni, de valahogy úgy éreztem, az egész nyúl nem tartozik ebbe a kategóriába. (Valljuk be, a nyúl nem egész, húsvéti ajándéknak teljességgel alkalmatlan. Azaz a nyúl egész, de egyes részei hiányoznak. Például nincs rajta közmondásos, hosszú füle. Meg a szőre.) Egyébként valóban nyúl, 3 fontja 38 dollár - majdnem annyi, mint a közeli különleges élelmiszereket árusító boltban.

Nyul

Elkezdtük nézegetni a kínálatot mindazt, amit az Amazon a vele szerződésben álló kereskedőkön keresztül forgalmaz. Tényleg minden kapható.

A könyvek közt találtam egy gyöngyszemet: Knitting With Dog Hair: Better A Sweater From A Dog You Know and Love Than From A Sheep You'll Never Meet. A könyv nem vicc. Persze szerintem fura dolog lehet lenyírni egy kutya szőrét azért, hogy pullóvert kössünk belőle és belebújtassuk.

Electric chairs

Harminc dollárért van felfújható szado-mazo-kötöző szék - kempingezéshez nélkülözhetetlen, de szerintem Jack Bauer is tart egy-két ilyent a csomagtartóban. A székről írt vicces kommentek egy része a könnyű tisztíthatóságot emeli ki fő előnyként.

Fallout Shelter

Kis dobozban lehet uránércet venni - a termékleírás szerint ez elengedhetetlen a GM számlálók kalibrálásához. Az urán nézegetése közben jöttem rá, a termékekről írt kommentek sokszor humorosabbak a terméknél is. Sugárzó mosollyal olvastam az emberek véleményét az uránról (valaki beírta, hogy 4 milliárd éve rendelt egy dobozzal, most kibontotta, de a fele hiányzott).

Wolf

Az urántól jutottam el az Amazonon árult termékek non plus ultrájához, a farkaspisihez. (32 uncia farkaspisi 32 dollár, plusz postköltség.) Nem tudom, hogy gyűjtik a farkaspisit, de biztos érdekes szakma lehet. Az uránnal ellentétben Kaliforniában a vevőknek nélkülözniük kell a farkaspisit: egészségügyi előírások tiltják e cucc postázását. A farkaspisi különben mindenféle állat távoltartására jó, csak pár cseppet kell a kerítésre önteni és a kóbor macskák már nem fogják megjelölni az objektumot. A kóbor farkasokról nem szól a fáma.

Kényes ízlésüek természetesen farkaspisi helyett rendelhetnek prérifarkashugyot is.

Azt az egyet nem értettem, mit keres a farkaspisi a konyhai felszerelés kategóriában.

A farkaspisiről olvastam a legjobb értékelést is. Most is remegnek a kezeim, ahogy felidézem. Bemásolom és megyek a rekeszizmomat ápolni.




One is immediately drawn to this vintage by the colour, which is an elegant, pale straw hue with an appealing peachy fruit on the nose. It has an incredibly effervescent bead -- the whole glass teams with bubbles -- culminating in a frothy layer at the head.

The palate has panache, with a firm, mineral acidity that cuts through a rather elegantly styled, poised meaty presence. As with most Chateau Deerbuster products, this has the signature leafy-fresh character, which softens into a slight rancid feel towards the end.

Even though it has a rather short and crisply defined finish, I still believe this has the composition and acidity to age well in the cellar of any self-respecting urine connoisseur.


Donde el coyote no hay aduana

11 megjegyzés:

Ypszi írta...

Az uránoson hatalmasat vihogtam. Amúgy a farkaspisit kipróbálta a mythbusters is, örzővédő kutyán, de annyira nem vált be (el akarták terelni a figyelmét, hogy betörhessenek), viszont a tüzelő szuka szaga jobban bejött. Ezért lesz nekem szuka örzővédőm :)

Amúgy nem lehet mindent kapni, én pl. üvegfestéket kerestem, de nem találtam, de lehet h gyér angoltudásom a ludas ebben.

Ziebi írta...

Nem is értem miért akadtam fenn a kétszáz dolláros öntözőkannán... :D

ribizlifozelek írta...

Ypszi, en talaltam, viszont lehet, hogy Te nem erre gondoltal.

http://www.amazon.com/Gallery-Glass-16405-Window-Combing/dp/B0018N27JU/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=home-garden&qid=1262103707&sr=8-2

A mythbusters probalkozott prerifarkaspisivel? Lehet, az a tuti.


Ziebi, van eskuvoi kapolna is. Az 18000.
http://www.amazon.com/Wedding-Chapel-10-Wood-Roof/dp/B000HUQ1C4/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=miscellaneous&qid=1262103975&sr=8-2

Névtelen írta...

Az én kedvencem a Szent Szar ruha:

http://www.amazon.com/Rasta-Imposta-Holy-Shit-Costume/dp/B002JFG91S/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=apparel&qid=1262069039&sr=8-2

Ypszi írta...

Ribizli, nem, ez ablakra macera, én rendes üvegfestéket keresek, terpentin alapút. Két óra festés, és rószaszín a világ. Régen volt egy nagyon jó fajtám, úgy 9-10 éve, azóta az már nincs, amit utána vettem, az nem az igazi :(

Nemtom h prérifarkas volt-e, sztem csak sima farkas. De felvettem az adást :)

Ziebi írta...

A manóba :D

Bezzeg ha most lenne az esküvőm, ki nem hagynám :D

Ziebi írta...

Ja..és lehet hogy vonatjegyet is az amazonon kéne venni? :D

ribizlifozelek írta...

Ypszi, sajnos akkor nem tudom, mire gondolsz :(

Ziebi, az aranylakodalomra meg jol johet.

Nevtelen, az Amazonon tenyleg minden szart lehet kapni, de szo szerint.

Ypszi írta...

Ribizli, olyanra, amivel képet lehet festeni, nem pedig ablakot. A terpentines azért jó, mert azt nem kell sütőbe tenni aztán, hogy rámelegedjen.
A baj inkább az, hogy az amazon se tudja :)

Tinkmara írta...

Ez halálos bejegyzés volt, még most is röhögok. :))

Névtelen írta...

ez az elsö bejegyzesek egyike amit olvasok erröl a blogrol. Nem tudom hogyan tevedtem ide, de ez zsenialis, okos es vicces. Hol volt vagy holv voltam eddig, hogy ezt nem olvastam