2009. december 13., vasárnap

Driftwood - Marblehead - Nosztalgia


Marblehead
Originally uploaded by ribizlifozelek

Reggel palacsintát ettünk juharsziruppal és sültszalonnával (VIVA KOLESZTERIN!). Ahogy ettük a reggeli finomságot, eszünkbe jutott a Driftwood Marbleheadben.

Marblehead

Marblehead egy pici halászfalu Boston mellett. Ma inkább Boston elegánsa előváros és egy turistafalu - de ma is rengetegen vitorláznak itt.

Marblehead

A Driftwood eredetileg a halászok gyülekezőhelye lehetett, akik napkelte előtt vágtak neki a hideg óceánnak, hogy a tenger gyümölcseit reggel a bostoni asztalokra tálalhassák. Vagy mi.

A Driftwood ma is (2004) ennek megfelelően reggel 5-6 körül nyit. Mi nagyon szerettük, mindig, ha elmentünk Marbleheadbe, megálltunk és itt tízóraiztunk.

Marblehead

A Driftwood kicsit olyan volt, mint otthon a vidéki kiskocsmák, ahol már reggel hétkor lehet pacalt enni. Pacal ugyan nincs a Driftwoodban, de van palacsinta sültkrumplival, sültszalonnával, juharsziruppal, kávéval, narancslével, juharsziruppal. Ez nem választék, ez egy reggeli menu.

Majdnem minden vendégünket elvittünk a Driftwoodba. Itt gyűlt össze a szomszédság, a vitorlázásból hazatérők, a templomba menők, a templomból jövők, meg a csodálkozó turisták.

Marblehead

Hiába volt hideg, ez után a reggeli után egy ideig nem volt kedvünk ebédelni.

Családias hely, piros kockás abrosszal, nem nagyon kedves személyzettel.
Ha majd Bostonban járunk, elmegyünk megint reggelizni.

Marblehead

Nincsenek megjegyzések: