2009. december 4., péntek

Egy helyreállított épület


Salt Lake City
Originally uploaded by ribizlifozelek

Pár sarokra tőlünk helyreállítottak egy öreg házat. A ház szétesőben volt, amikor ideköltöztünk, fura bácsik napoztak a teraszán, amíg el nem vitte őket a rendőr.

A ház körül hatalmas gazos telek van. A telek egyik oldalán egy fűszeres (volt), a másikon egy bérház. A bérház a rosszabbfajta bérházak közé tartozik, ha a rendőr épp nem furcsa bácsikat vitt el az elhagyott házból, akkor egy családi vita szereplőit választotta szét. Azaz a kisgyerek a rendőrautóban ült és a kakaót ivott (hozta neki a rendőr az utca másik oldalan levő elegáns Trolley Sq-i bevásárlóközpontból). A mama idegesen járkált fel-alá egy takaróba csavarva. A papa meg vagy a rendőrnek magyarázott, vagy a járda szélén feküd tarkóra tett kézzel.

Trolley Sq

Annak a bérháznak házmestere is van - gyakran látni törökülésben a ház előtti fűben, amint körömollóval le-le csípi egy-egy fűszál végét.

Másfél éve elkezdtek dolgozni a házon. Nagyon dolgoztak, hozzáépítettek egy tetszetős modern szárnyat. Megcsinálták a járdát.

Az épületre nem lehet ráismerni. Nagyon jól néz ki. Egy építész cég vette meg. Szerintem jó ötlet volt: a környéken legalább három jónevű építésziroda van.

Az építészek két apróbb hibát követtek el: az új építmény alatti parkoló nagyon szűk. Persze a ház körül egy hatalmas tér van, lehet oda is állni. Csak annak a helyreállítására már nem maradt pénz: vastagon felszórták kaviccsal. Olyan vastagon, hogy a személyautók elsülyednek benne. Ha valaki beragad, kijönnek az építészek és tolnak rajta egyet.

Nem is akkora hülyeség terepjáróval járni. Még a belvárosba is kellhet.

Ha megcsinálják a telket is, akkor tökéletes lesz.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Igy kell hagyni,vastagon felszórt kaviccsal,igy környezet barát.Tessék gyalog járni,vagy gyalog otthon ülni.
Ez az amerikai életmód?!!!Jajj jajj jajj jajj