2009. december 31., csütörtök

Yoda és a bölények


Antelope Island
Originally uploaded by ribizlifozelek

2009-től részben az Antilop-szigeten vettünk búcsut. Két nap folyamatos havazás után kisütött a nap, kék lett az ég és a hőmérséklet megközelítette a nulla fokot. Jó, alulról közelített és jópár fok hiányzott a nullához, de jó tíz fokkal több volt, mint pár napja.

Kimozdultunk. Annyira nem vagyunk kemény legények, hogy a szigeten töltsük az éjszakát, de pár órára azért elmentünk a 'vadonba'.

Great Salt Lake

Tavaly kevesebb hó volt a szigeten és több állatot láttunk. Most a kirándulás eleinte téli vezetési gyakorlatra emlékeztetett. A szigetre a behajtó tiszta volt - jó darabig ez volt az utolsó aszfaltdarab, amit láttunk.

Most nem legelésztek antilopcsordák az út mentén, nem billegtek nyuszifülek és prérifarkasok se lóbálták vidáman farkukat felénk. A szigeten hideg volt és csak méltóságteljesen ebédelő bölényeket láttunk.

Buffalo

A bölények lehet, hogy nem is legeltek, csak meditáltak. Ott álltak a sárga szalmában a kék ég alatt és nem csináltak semmit. A szélbe fordultak és álltak.

Kicsit később megint láttuk őket - hasonló konfigurációban ugyanezt tették, mint eddig. Álltak és néztek.

Bison

Felmentünk a Buffalo Pointhoz - először itt se láttunk bölényt közelről, csak pár hozzánk hasonlóan elszánt kirándulót, akik nem törődtek a csikorgó hóval, a hideg elől emigráló farkasokkal, hanem meg akarták nézni fentről a Nagy-Sós-tavat.

Great Salt Lake

Fenntről nem látszott, hogy mennyire sós. Nagynak viszont nagy volt. Yoda valamiért hihetetlenül lelkesen húzott minket felfele az ösvényen. Nagyon igyekezett valahova.

Aztán megláttuk, amit a Mester már jó ideje érezhetett: pár bölény legelt egy közeli nyeregben.

Buffalo

- Odamegyek, odamegyek, odamegyek! - mondta a Mester.

- Miért akarsz odamenni? - kérdeztük Yodát.

- Szétcincálom, szétcincálom, szétcincálom! - morogta éhesen Yoda.

Megnéztük a buffalót, közel két tonna, csupa izom és rosszindulat- Gyorsabban fut, mint ahogy mi lejtőn lefele kerékpároznánk. Megnéztük a Mestert, hét kiló, csupa szőr és Erő.

- Szétcincálom, szétcincálom, szétcincálom.

- Yoda, a bölények védett állatok, a kihalás szélén állnak. Mit állnak, tántorognak. Legközelebb, ha sütünk bölényhúst, viszont majd kapsz egy darabkát.

A Mester ekkor tanubizonyságot tett arról, hogy milyen jóságos és belátó.

- Nagy darabkát adsz?

- Igen.

- Akkor ezt majd legközelebb cincálom szét.

Where the buffalo is?

2 megjegyzés:

aGinger írta...

:D :D :D
Egyébiránt pedig BUÉK!

Ziebi írta...

:D

Yoda a bölénybarát. :)