2009. február 28., szombat

Áramszünet a hegyen


drotok
Originally uploaded by ribizlifozelek

A tél közepén, az egyik leghidegebb napon az egyik eldugott völgyben elment a villany. Jó hosszú időre ment el, akkor, amikor fenn a kanyonban -15 fok volt nappal.
Aki tehette, elment rokonokhoz, barátokhoz, szállodába. Aki nem, szépen bekapcsolta a generátort, ha volt - sokszor volt -, mások beburkolóztak a takaróikba és a telepes múlton elmélkedtek.

Az elektromos műveket (nem tudom melyiket a sok közül) akkor sokat kritizálták, mert nem tájékoztatta pontosan a lakókat, mikortól van villany. A lakóknak kellett telefonozgatni, lehet-e hazamenni.

Az ördög természetesen nem alszik, tegnap fenn a hegyen - egy másikon, itt sok hegy van - leégett egy trafóház. Megsérült az egyik nagy távvezeték is. Most tökéletesen működött a cég: minden egyes fogyasztójukat felhívták a körzetben. Elmondták, mi történt és azt is, hogy áramot tudnak adni, de kérik a fogyasztókat korlátozzák a fogyasztásukat, mert a hálózat nem bírná, tehát, ha lehet ne használják a mosogató, mosó és szárítógépeket. Mindenkit háromszor hívtak, biztos, ami biztos. Aztán reggel megint: elhárítottuk a hibát, mondták, megint lehet működtetni mindent. És köszönik. Háromszor.

Flower

1 megjegyzés:

Ziebi írta...

Akárki akármit mond ez bizony szolgáltató. :)

Meg ugye ha lefagy az ügyfél nagylábujja akkor nekik kéne fizetni a kórházi ellátást meg a kártérítést egész életére hogy nem húzhat szandált mert kinevetik. :)