2009. február 22., vasárnap

Szomszédok - az óvoda


Slow children
Originally uploaded by ribizlifozelek

Minden este tíz óra tízkor óraműszerűen elindulunk, hogy Yoda igazi lovaghoz méltóan megmenthesse a szomjúságtól haldokló fákat a környéken.

Este tízkor, valósznűleg a film után, indul el a pitbul. Miután hallottuk a körömkaparászást és robogást az ajtó előtt, elindulunk. Mert ilyen rendesek vagyunk, vigyázunk a pitbullra.

Tíz perc múlva megyünk mi is. A séta alatt többször is feltűnt, hogy pár szomszédos házba ilyenkor jönnek haza a gyerekek. Kicsit fura ilyen késő 3-5 éveseket látni egyedül az utcán. Meg is néztük alaposan a hispán gyerekeket, honnan kóborolnak haza ilyenkor.

Egy napon aztán felfedeztük, hogy az utca végén egy házban magánóvoda működik. Természetesen nem kell semmiféle sznob és tökéletlen intézményre gondonolni. (Úgy vettem észre, ezek otthon -is- gombamódra szaporodnak.) Ez az óvoda magán, de abszolút nem sznob. És valószínűleg nem is legális. Persze ez nem azt jelenti, hogy rossz.

Több szülő összeállt és gyerekeik (12-16-an) egy kis kertes házban vannak, amíg a szülők dolgoznak, alkoholizálnak vagy üvöltöznek egymással. Aztán este tíz után hazamennek és - ahogy a csukott ablakon át hallottuk séta közben - végighallgaták, ahogy a szülők munka után üvöltöznek vagy alkoholizálnak egymással.

Az óvódaépület egy normális lakóház, kicsit romos és rendetlen.
Dangerous plants

Növény ennyi nincs rajta (a kép illusztráció és egy hasonló állapotú épületről készült), viszont a verandáján minden megtalálható, ami egy normál családnál két-három évtized alatt tönkremegy a háztartásban. Mivel a veranda kicsi, ezek a tárgyak kiterjednek a kertbe, a járdára és a járda melletti fűre. Nem is szeretünk arra menni Yodával, mert még belelépünk valamibe.

2 megjegyzés:

Peter Barabas írta...

ez abban a kis picike utcában van? ahol a masnis ház?

ribizlifozelek írta...

A pici utca mogott a sarkon.