2009. február 4., szerda

Sunnyside Park


Red Butte Creek
Originally uploaded by ribizlifozelek

Másfél éven át hetente többször is elautóztunk a park mellett. Mivel Yoda is és én is szeretjük a változatosságot, megnéztük közelebbről is a Sunnyside Parkot.

A Sunnyside park valamikor a rég kiszáradt Bonnevile tó egyik terasza volt. A mormon telepesek a Red Butte patak vizét felhasználva nyájaikat legeltették itt. Ma az egyetem felől érkező Red Butte patak itt tűnik el egy csatornában, hogy pár száz méterrel arrébb a Miller Parkban bukkanjon elő, majd végleg eltűnjön a város alatt.

A parkot Északról egy LDS vallási iskola és egy főiskola, valamilyen más iskola, keletről pedig egy mormon templom határolja.

Salt Lake City

A déli részén, a Sunnyside út másik oldalán kezdődnek a házak.

Valamiért sokat vártam ettől a parktól, talán mert a Red Butte Canyon is olyan érdekes volt és mert a Miller Park is izgalmasnak bizonyult. Lehet, azért is, mert a Sunnyside út felfele először elhalad a skanzen mellett, majd beletorkollik az Emigration Canyonba. Biztos jó hely tehát.

Kicsit csalódtam. A park igazából egy nagy füves (havas) tér, padokkal, tűzrakóhelyekkel, tiszta nyilvános illemhellyel és sok-sok sportpályával. Azt hiszem, több sportpálya volt benne, mint fa.

Yodát igazából csak ez az utóbbi tény hangolta le, egyébként neki tetszett a park. Korábban őzek jártak erre, lehetett szaglászni a nyomaikat, ráadásul volt pár fura szerkentyű, amit még le lehetett pisilni. Szóval, a Mester szerint a park tökéletes volt.

White, Red and Blue

2 megjegyzés:

Peter Barabas írta...

Ez itt van hozzánk közel, ugye?

ribizlifozelek írta...

Igen, pont alattatok.