2009. február 6., péntek

Wii Balance Board

Wii Balance Board

A postás háromszor kopogott, Yoda kétszer ugatott és már benn is volt a lakásban a csomag. A meglepetés.

Egy új kiegészítő a wii-hez.

A wii balance board igazából egy fehér doboz, amire rá kell állni és már lehet is egyensúlyozni. Ez a ketyere nem azt nézi, hogy hadonászunk a wii irányítóval, hanem, hogy hova tesszük a súlypontunkat. Lehet síelni, focizni és kötélen járni. Meg persze a dög megmondja, hogy milyen nehezek vagyunk (nagyon). A wii figurám azonnal meg is hízott a képernyőn. Az is megmondja, hogy milyen a testarttásunk (jó).

Szerencsére kiderült, magasságomat rosszul számoltam át centiből lábba és inchbe, mintegy 31 centivel megrövidítettem magam. Miután visszatettem a fejem a helyére, súlyarányom jelentősen javult, de sajnos a kis figurám nem fogyott le.

Hasonló játékot már csinált az Atari is 1982-ben, de az nem volt nagyon sikeres. És gondolom, nagyon drága is lehetett.

A wii játékot nem ajánlják szőnyegen játszani, mert meghülyülnek tőle a szenzorok. (A dobozban jött négy kiegészítő lábacska, ami lehetővé teszi a wii-zést szőnyegen is. Ez a kiegészítő itt szériatartozék, Európában külön kell érte fizetni vagy fel kell csavarni a szőnyeget.) Érdekes, hogy a használati utasítás 150 kilóban maximálja a felhasználói súlyt, miközben a dobozon azt olvastam, hogy a műanyag borítás 300 kilót is elbír. (A japánok óvatos duhajok, ők csak 136 kilóig engednek embereket rálépni ugyanarra a kütyüre.)

Ugrálni nem kell - nem is szabad - rajta, a súlypontot kell tologatni és már lehet is játszani. Yodát ez a fajta játék egyáltalán nem zavarta, úgy látszik, csak a nyúlvadászat van nála tiltólistán.

3 megjegyzés:

Ziebi írta...

Ez állatiiiii :D

Akaroook kötélen járni :D
A szakadékot majd odaképzelem :D

ribizlifozelek írta...

Gyere, probald ki!

Névtelen írta...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!