2009. február 24., kedd

Válságtünet


Some books on history
Originally uploaded by ribizlifozelek

Érdekes dolog a válság: állandóan rettegünk, mi történik, pedig akkora nagy baj nincs: van mit enni, van mit inni. Egy valami fogyott el, mégpedig a bizalom.

Az órára kellett pár tankönyv. Az oktatás már csak ilyen, jó, ha van miből tanítani és tanulni. A rendelés elment a könyvesboltnak, a könyvesbolt leadta a kiadónak, a kiadó elfogadta.

Aztán nem jöttek meg a könyvek. Kiderült, a kiadó törölte a rendelést. Azt mondták, törölték, mert válság van és nem biztos, hogy a diákok megvennék a könyveket.

A szükséges fejezeteket jótét lelkek szépen beszkennelték, ezek (a fejezetek, nem a lelkek) felkerültek az óra weboldalára. Itt csak a diákok férhetnek hozzá, ha akarják, kinyomtathatják, mindez teljesen legális.

A diákok kaptak egy halom linket és többségük innen onnan megvette a könyvet. Mivel az élet megy tovább, a rendelés megint elindult a szokott úton: titkárnő, könyvesbolt, kiadó. Ekkor darabra pontos mennyiség lett megrendelve.

A kiadó (vagy a bolt) megint nem akart pénzt keresni és ismét törölte a rendelést. A következő fejezetek már beszkennelődtek.)

Ideje lenne ezeket a cuccokat is kiadni e-formátumban a Kindlére.

Persze lehet, már akkora válság van, hogy a pénz se kell.