2009. február 20., péntek

Szuvlaki


Lamb souvlaki
Originally uploaded by ribizlifozelek

A Bálint napi főzőcske jegyében vettem egy kis bárányt. Persze nem kisbárányt, hanem csak egy kis báránykát.

Haboztam, hogy a kicsontozott egész combot vegyem-e meg, vagy egy kisebb darab lapockát, végül aztán az utóbbi mellett döntöttem.

Otthon a húst Yoda lelkes figyelme közepette felvágtam. Egy részéből szuvlakit csináltunk, a többit lefagyasztottuk.

A kockákra vágott ártatlanságot sóból, borsból, olivaolajból, kakukkfűbúl, vörösborból és citromléből álló lébe tettem, majd másnapig pihentem.

Ekkor karóbahúztam egy paradicsomot, és hagymával, fokhagymával váltogatva felszereltem a többi húst is kör alakú nyársra. Aztán fogtam az egészet és 40 percre betettem 351 F fokra a sütőbe.

Yoda nagyon sajnálta, hogy így tönkreteszem a húst, de nekünk pont így ízlett.

1 megjegyzés:

Peter Barabas írta...

Van görögfűszerem ha kértek legközelebb :)
Bár így sem lehetett rossz :)