2009. február 24., kedd

Csiperke vacsorára


Fase 1
Originally uploaded by ribizlifozelek

Be kell vallanom, nem vagyok nagy gombarajongó. Jobban szeretem a húsokat, esetleg zöldségeket, végszükség esetén a gyümölcsöket. Időnként azonban meglátok a polcon egyegy szimpatikus kalapost és megkívánom.

Így került hozzánk ez a két csiperke is. Ott mosolyogtak rám a polcon. Betettem őket a kosárkába és hazavittem őket vacsorára.

Elkőkészítettem egy kis diót, petrezselymet, kaprot, egy gerezd fokhagymát és olivaolajat. Az olajjal megkenegettem a letisztogtott gombát. Miközben az alapanyagokkal vacakoltam Yoda nagyon lelkesen közreműködött a munkában, Néha fel is ágaskodott az asztalra, hogy ellenőrizze, hogy készül a vacsora.

Fase 2

Amikor Yoda felágaskodik az asztalra, mindig megkérem a Mestert, hogy üljön nyugodtan. Ha nagyon kíváncsi, odahajolok és a szemébe nézek. Farkasszemet nézünk, szörnyű Erők feszülnek ilyenkor, de a Mester jóságos és mindig hagy nyerni és ő visszavonul. Most azonban más stratégiát választott: megnyalta az orrom.

Miután a Mester túljárt az eszemen, megdaráltam a diót, belekevertem a fetasajtot, fokhagymát, kaprot és petrezselymet és ráhalmoztam a gombára, majd 8 percre betettem a közepesen meleg sütőbe a kalapokat.

Nagyon finom volt, bár Yoda inkább sonkát kért.

Ready to eat

2 megjegyzés:

Peter Barabas írta...

Igen, csiperke :)

Peter Barabas írta...

Legközelebb próbáljátok ki a vaj-petrezselyem.fokhagyma összeállítást a gomácskához :)