2009. február 27., péntek

Tengeri savanyúleves


Hot and Sour soup
Originally uploaded by ribizlifozelek

Nem igazán rajongok a zabpehelyért, de persze mindig minden relatív.

- Van itthon bambuszrügy és tofu, mit csináljunk belőle - hallottam a kérdést.
- Nem lehetne inkább zabpelyhet enni? - válaszoltam.

Aztán savanyúlevest ettünk. A savanyúlevesben van bambuszrügy és tofu, de zabpelyhet nem tesznek bele.

Három csészényi vizet fel kellett forralni, tenni bele egy kis szójaszószt (egyre rosszabb, tudom), húsleveskocka került bele, hogy egy kis íze legyen. A lobogó levesbe tettük a gombát és a bambusz rügyét és öt percig forraltuk.

Hogy a helyzet fokozódjon, ekkor belekerült a tofu és a garnélarák. A lé forrt tovább, majd kiegészült fél citrom levével.
Ahogy tovább forrtak a dolgok, a lobogó levesebe tettünk egy kanál kukoricakeményítőt, amit két kanál vízben dolgoztunk fel, majd apránként belecsorgattunk egy felvert tojást

A lé kiegészült még egy kis csiliszósszal, majd pont evés előtt beleszórtunk egy apróra metélt újhagymát.

Végül is jobb volt, mint a zabpehely.

2 megjegyzés:

Ziebi írta...

Legyen inkább rakott krumpli. :)

ribizlifozelek írta...

Ez is finom volt.