2009. február 7., szombat

Az orosz szomszéd

Macho

Az orosz szomszéd pár utcával arrébb lakik. Kétségtelenül orosz: erősebb szláv akcentusa van, mint a bérgyilkosnak az esti krimiben és -7 fokban rövidnadrágban szokott kertjében üldögélni és fémbögréből vodkát hörpöl.

Szóval, orosz.

Két kutyája van, az egyik vad, a másik vadabb. A kevésbé vadról a kutyák nem tudják megmondani, hogy kevésbé vad, mert egyszer valaki csomót köthetett a farkára és azóta az úgy maradt és nem tudja csóválni. A vadabbnak egyáltalán nincs csóválnivalója. Csak a Mester jóindulatán múlt többször is, hogy nem vagdalta miszlikbe a támadó kutyát. Inkább elbújt mögém, intézzem el én.

Az orosz fickó barátságos, főleg, amikor fém bögrécskéjével a kezében üldögél a kertjében, rövidnadrágban, kisszéken a sárban. Olyankor lelkesen integet.

Ha autóval találkozunk, akkor is köszön, ilyenkor az autója nagyívben kileng és elfoglalja az egész utcát, ez az orosz szerint jó vicc, csak mosolyog a dolgon és még lelkesebben integet.

Szilveszterkor is találkoztunk, akkor kaptam két cuppanós puszit és megtudtam, hogy minden ember testvér. Kivételesen Yodát is meggyőzte és így a Mester nem harapta le a fejét, csak nézett egyetértően.

Nincsenek megjegyzések: