2009. február 9., hétfő

A vízművek tévedése

Tenaya Lake

Pár hete a ház mindkét bejáratán megjelent két-két nagy, nyomtatott lap. Azonnal megnéztük, mit tacepaóztak ki.

A papír szerint a ház nem fizette ki a múlt hónapban a vízdijat és ezért, ha tizenvalahány napon belül nem fizetnek, elzárják a vizet. A lap alján ott díszelgett a polgármester aláírása.

A bérháznak egy vízórája van, egy összegben fizeti a vízdíjat, amit a tulajdonos beépít a lakbérbe. A lakbér összege állandó, a számla fizetése a háztulajdonos dolga. Tehát a lakóknak semmi köze a vízművekhez (meg a csatornázásiakhoz sem). Egyedül az elektromos művekkel állunk kapcsolatban, meg persze az internetszolgáltatóval. (Vonalas telefonunk két éve nincs.)

Megírtuk a lakástulajdonosnak, hogy mi történt. Annie meglepően gyorsan válaszolt: sok-sok lakása után ő egy átutalással fizet a vizeseknek, ott meg néha elszúrnak valamit. Ne aggódjunk, a számla ki van fizetve.
Valóban, pár nap múlva a vízművek leszedte a dörgedelmeket az ajtókról.

Pár dolog viszont megragadta a figyelünket. Egyfelől, a 24 lakásos ház havi vízszámlája 115 dollár volt. Ebben benne van a néha önmagát önállósító öntözőrendszer és a ház mosodája is.

Az is meglepő volt, hogy a vízművek önkormányzati tulajdonban van. Ennek ellenére a vízművek pár napi késlekedés esetén automatikusan lezárja a vizet. Nem vacakol, zár.

Red Butte Creek

Nincsenek megjegyzések: