2009. május 21., csütörtök

Panírozott tőkehal


Cod
Originally uploaded by ribizlifozelek

A tőkehal az egyik legfinomabb tengeri hal - legalábbis szerintem. A tőkehalról rengeteg jó könyvet írtak - ezek nem csak szakácskönyvek, rengeteg történelmi munka akad köztük arról, milyen nagy gazdasági jelentősége volt ennek a vizilénynek.

Mi csak valami egyszerű, gyors ételt szerettünk volna csinálni. Maradt előző napról egy zsemlemorzsás, sajtos, diós, borsos panír. Ebbe hegergettük be a halszeleteket, aztán rizzsel és párolt vegyeszöldséggel megettük.

Herrings

Érdekes, itt vagyunk a sivatag közepén és néha még friss tőkehalat is lehet kapni, nemcsak szeleteltet. Ponty viszont sehol, pedig a hegyek tele vannak tavakkal.

Utah Lake

4 megjegyzés:

Peter Barabas írta...

És ugye meg is sütöttétek? :D

Mennyire szálkás?

ribizlifozelek írta...

Ja, igen, ez egy fontos reszlet: 350 F, 25-30 perc.

Nem szalkas.

Parmezán írta...

Talán a tőkehal finomabb, mint a ponty? Gondolom az előbbinek nincs iszapíze.

ribizlifozelek írta...

Parmezan, jol kell a pontyot elkesziteni es akkor nem lesz olyan ize, mint a ponty furdovizenek :)