2009. október 6., kedd

Antennát veszünk


Antenna system
Originally uploaded by ribizlifozelek

Nyáron kiköltözött az egyik szomszéd család. Két lakásban laktak és a négy felnőtthöz hat-hét autó tartozott. A legkisebb egy Ford terepjáró volt kétliteres motorral, a legnagyobb egy Dodge kisteherautó 4.7 L-es benzinmotorral. Ez utóbbinak a platóján tartották a többi autó tartalék abroncsait és ezzel jártak tejet venni a boltba. A többi lakó morgott egy kicsit, mert amikor a flotta beparkolt, senkinek sem maradt helye.

Szóval, elköltöztek. Bucsúzóul elvitték azt a kültéri antennát, ami a ház egy részébe eljuttatta a népbutítást.

Egész jól megvoltunk TV nélkül. Hiányzott a Travel Chanel és Andrew Zimmern, de a Netflix és a DVD-gyűjteményünk bőven elegendő volt a hosszú őszi estéken.
Idővel aztán megbeszéltük, néha nem ártana valami rendes adást fogni, hogy észrevegyük, ha jön egy hurrikánriadó. Nem akartunk kábeltévét.

Megnéztük, mire megyünk egy szobaantennával.

Találtam egy weboldalt, ami cím és pár, a házra vonatkozó adat alapján megmondja, milyen csatornákat lehet valószínűleg fogni. Sok csatorna volt. Vettünk egy szobaantennát.

Első körben talált egy tévéprédikátort és egy mexikói akciófilmet, ahol a főhős szerelmesen nézett a főhősnőre. Újrakerestük a csatornákat. A tévéprédikátor telefonos imákat hírdetett. José drámaian nézett. Újabb keresés. Híradó: egy tankból lőttek a mexikói narrátor szerint kommunista gerillákat. José nézett. A prédikátor egy Bibliát rázott.

Aztán rájöttünk, hol a hiba: a tévénken külön vannak a hagyományos csatornák és egy másik gombbal lehet aktiválni a digitálisokat. Átpörgettük őket. A huszonvalahanyadik tájékán belebotlottunk a Halló Hallóba.
Abbahagytuk a csatornanézést és potyogó könnyekkel néztük az angol humort.

3 megjegyzés:

Ypszi írta...

Pont most kezdtem el nézni a sorozatot, 8ezer pénzért az egészet meg tudtam venni, ami nem olyan rossz azért itteni viszonylatban..

amúgy mi is volt, amikor beparkoltak? mert ott mondatközben megszakad a fonal:)

ribizlifozelek írta...

Amikor beparkoltak 7 autoval, masnak mar nem jutott hely.

Yoda pont ott szolt, h 10 ora van es ideje elindulni.
Elindultunk, a mondat meg ott marad.

Ypszi írta...

A mondatok már csak ilyenek :))