Chicen with spinach and parmesan
Originally uploaded by ribizlifozelek
Nagyon rég ettünk spenótot. Tudom, sok ember számára ez nem jelent probémát, nekem azonban kicsit hiányzott az a zöld izé. Főleg, mert sóskához nehéz itt hozzájutni. (Paradicsom - gondolhatják most sokan.)
- egyharmad pohár parmezán
- 3 darab csirke (fél kilo)
- 1 hagyma
- 1 e-kanál vaj
- 1 e-kanál liszt
- fél pohár tej
- só
- bors
- 1 konzerv spenót
- 1 zöld kaliforniai paprika. Piros is lehet, hogy a spenót ne álcázhassa.
A sütőt 351 F (175 C) fokra kapcsoljuk.
Összekeverjük a parmezánt pirospaprikával és egy kis borssal, majd meghengegetjük benne a csíkokra vágott csirkét. A madár darabjait ezután a sütőálló edény aljára tesszük.
Az apróra vágott hagymát megpároljuk vajon, majd rászórjuk a lisztet. Aztán a tejet és addig forraljuk, amíg bugyborékolni nem kezd. Ekkor beleöntjük a spenótot.
A spenótos trutyit ráöntjük a csirkére. A tetejére szórjuk a maradék parmezánt, majd 35 percre sütőbe tesszük és Popeyenek feltálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése