2009. október 22., csütörtök

Spenótos csirke


Chicen with spinach and parmesan
Originally uploaded by ribizlifozelek

Nagyon rég ettünk spenótot. Tudom, sok ember számára ez nem jelent probémát, nekem azonban kicsit hiányzott az a zöld izé. Főleg, mert sóskához nehéz itt hozzájutni. (Paradicsom - gondolhatják most sokan.)

- egyharmad pohár parmezán
- 3 darab csirke (fél kilo)
- 1 hagyma
- 1 e-kanál vaj
- 1 e-kanál liszt
- fél pohár tej
- só
- bors
- 1 konzerv spenót
- 1 zöld kaliforniai paprika. Piros is lehet, hogy a spenót ne álcázhassa.

A sütőt 351 F (175 C) fokra kapcsoljuk.
Összekeverjük a parmezánt pirospaprikával és egy kis borssal, majd meghengegetjük benne a csíkokra vágott csirkét. A madár darabjait ezután a sütőálló edény aljára tesszük.

Az apróra vágott hagymát megpároljuk vajon, majd rászórjuk a lisztet. Aztán a tejet és addig forraljuk, amíg bugyborékolni nem kezd. Ekkor beleöntjük a spenótot.

A spenótos trutyit ráöntjük a csirkére. A tetejére szórjuk a maradék parmezánt, majd 35 percre sütőbe tesszük és Popeyenek feltálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: