2009. október 5., hétfő

A fogyasztás szentélye


We sell everything
Originally uploaded by ribizlifozelek

A kép illusztráció. A fogyasztás egy másik szentélyében készült.

Péteréknek hála vasárnap eljutottam a fogyasztás szentélyébe. A nagybani vásárlás paradicsomába, ami mellett egy Metro áruház vidéki bolhapiacnak tűnik.

Voltam a Costcóban.

A Costco nagy. A Costcóban minden nagyon nagy. Pár év alatt megszerettem a gallon tejet, a kétliteres narancslét, de a Costco az ledöbbentett. Itt minden NAGYON nagy.

A nagybani szó nem fejezi ki a méreteket. Esetleg a nagyonnagybani.

A 22 kilós mézesbödön elképzelhetetlen volt korábban számomra. Majonézből nem kellett a tízliterest venni, volt félliteres is, de csak négyes kiszerelésben árulták.

Olivaolajból öt liter volt a kis csomag. Tizenkettő a közepes és nemisakaromtudni mekkora hordó a nagy. (Nagyjából akkora, hogy az Acta Sanctorum összes mártírját meg lehetett volna belőle sütni ropogósra.)

Lazacból négykilós darabkákat láttam.

Lisztből a zónaadag 11 kilós volt. A szerintem félmázsás nagyzsákot direkt súlyemelőknek rendszeresítették. Rizsből 12 kilóstól indult a felhozatal. (Itt vásárolnak a kínaiak is rizst, olcsóbb és jobb, mint a kínai boltban.)

Volt itt ékszerrészleg is
Azóta tanakodom, mit lehet ott venni. Aranyrudakat?

4 megjegyzés:

Christine írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Peter Barabas írta...

Christine: igen, de kiszámoltuk, nekünk megéri. :)

Az ékszereknél nagyon szépek is vannak :) Egyszer végignéztem a felhozatalt :)

Christine írta...

Koszi! Kozben utana neztem. Sajnos itt nalunk kizarolag trade membership van. Szoval eselyunk sincs...

zsuzsi írta...

Itt is van Costco, meg sosem sikerült 200 penznel kevesebbet otthagyni, pedig listával megyünk, ki érti? És ez kis angol Costco, van literes olaj is. Bár a lites szójaszósz ütős mindenképpen.
Náluk lehet kapni egyedül ebben az országban olyan krumplipüréport, amiben csak krumpli van (porítva). Ezt már nem kell otthnról hozni.
A browniesporuknak meg elolvastam az összetevőlistáját, nem kellett volna... De úgy teszek, mintha nem olvastam volna, mert finom :P