2009. október 29., csütörtök

Halloween/díszek


HA-HA-HA
Originally uploaded by ribizlifozelek

A következő eső és hóvihar előtt elindultunk felfedezni a környékünkön felszerelt Halloween dekorációkat.

Viszonylag nagy, kétórás kört mentünk és különböző városnegyedeket járunk be a városban.

Hanged Ghost

Először egy szegényebb környékre tettük be hat darab lábunkat. Itt a kertek végében autók rozsdáltak vissza a földbe. A dekorációk egyszerűbbek voltak és sokszor házilag készültek. Reciklált nejlon kisértetek lógtak a verandákon és az elmaradhatatlan töklámpások vigyorogtak a lépcsőkön.

Singing Pumpkins

Ahogy több lett a pénz, nemcsak a tökök szaporodtak, hanem a díszek is. Vidám sírkövek emelkedtek a kertekben, pókok szaladgáltak a sírhantokon és az emberek kiültek a teraszokra.

Trick or Treat

A fickó láttán egyáltalán nem csodálkoztam azon, hogy egy kaliforniai kisvárosban azt hitték napokig egy, az erkélyen üldögélő fickóról a szomszédok, hogy Halloween-dekoráció, pedig "csak" egy 75 éves, szembenlőtt ember holtteste volt.

A New Neighbor

A fenti képen lévő vidám szomszédnak Yoda írt egy üzenetet sárgával a hóba, majd továbbmentünk.

A tökök jó részét az emberek saját maguk vájják, faragják ki otthon, a hosszú őszi estéken. (Ránk is várt egy nagy és két kis tök otthon.) Olyan is volt természetesen, aki a töktermelők helyett a kínai fröccsöntőket támogatta és műanyag tökhadsereggel védte kertjét a támadó pókoktól.

Keep Smiling

Már majdnem otthon voltunk, amikor szembesültünk a denevér-halálemberekkel, akik minden eddigi dekorációt felülmúltak ocsmányságban. Ott röpdöstek egy fa körül az utcán.

Give me a hug

Yoda nem szerette őket, inkább csak üzeneteket írt, amikor megálltam fotózni. Egy teraszon láttunk egy különlegesen ronda látvány tárult a szemem elé. Sokáig azt hittem, dekoráció, de nem - megmozdult. Egy valódi és valószinűtlenül csúnya macska volt.

Persze sokkal jobb, mintha valódi és csúnya holttest lett volna.

Not Halloween decor just a cat

Nincsenek megjegyzések: