2009. október 16., péntek

Blackwater


Blackwater
Originally uploaded by ribizlifozelek

Az utolsó napon nem sok időnk volt. El kellett jutni Columbiából a reptérre, Kansas Citybe a reptérre, Hagyni szerettünk volna egy kis időt tartaléknak, hátha megint meghülyül a GPS.

Az is megfordult a fejünkben, hogy a Columbiából Kansas City felé vezető I-70-esen továbbmegyünk Utahig. 1211 mérföld. Persze nem tettük meg.

Inkább megálltunk egy újabb festői kisvárosban az autópálya mentén.

Blackwater

Blackwaternek kevesebb lakosa volt, mint Rocheportnak, viszont több antikvitás bolt üzemelt benne. Helyesebben volt, mert egyik sem tartott nyitva hétköznap délelőtt.

A helyi üzletek feltalálták az ötnapos hétvégét, ami hétfőtől péntekig tartott, aztán szombat-vasárnap kinyitottak. Csakúgy, mint az egykori vasőútállomás melletti szálloda, az Iron Horse.

Iron Horse Hotel

Ott sem volt semmi mozgás.

Megcsodáltuk az egyik összeomlott ház belsejébe telepített mini-közparkot és megállapítottuk, hogy egy jó félórás sétával mindent láttunk, kivéve a postamúzeumot, amit csak vasárnaponként nyitnak ki. Minden második szökőévben. Ha el nem felejtik.

Blackwater

Tetszett Blackwater, de kicsit kihalt volt. Meg is beszéltük, hogy majd egyszer visszajövünk hétvégén és megnézzük, milyenek is azok a boltok belülről.

Yodát viszont ezek a dolgok nem izgatták. Ő jobban szerette a néptelen főutcát, nem zavarta senki sem, miközben megjelelölte a falut.

Blackwater

2 megjegyzés:

Ziebi írta...

Nekem tetszenek ezek a kihalt kisvárosok. :)

ribizlifozelek írta...

Nekunk is.